Κόσμος|18.05.2023 23:45

Μεξικό: Eντοπίστηκαν 40 μετανάστες που είχαν απαχθεί από ενόπλους τη Δευτέρα

Newsroom

Οι μεξικανικές αρχές βρήκαν 40 μετανάστες που απήχθησαν από ένοπλη οργάνωση τη Δευτέρα καθώς επέβαιναν σε ένα λεωφορείο ταξιδεύοντας στο βορειοανατολικό Μεξικό, όπως ανακοίνωσαν σήμερα.

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης στα όρια των Πολιτειών Σαν Λουίς Ποτοσί και Νουέβο Λεόν, στον βορρά της χώρας, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Λουίς Κρεσένσιο Σαντοβάλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εννέα μετανάστες, που ανήκαν στην ίδια ομάδα, βρέθηκαν τη Δευτέρα να περιπλανώνται σε έναν δρόμο μεταξύ της πόλης Ματεχουάλα, στην Πολιτεία Σαν Λουίς Ποτοσί, και της πόλης Σαλτίγιο, στην Πολιτεία Κοαουίλα.

«Οι 49 μετανάστες είναι 23 άνδρες, 15 γυναίκες, έξι αγόρια και πέντε κορίτσια», δήλωσε ο Σαντοβάλ, διευκρινίζοντας ότι οι μετανάστες κατάγονται από τη Βενεζουέλα, τη Βραζιλία, την Αϊτή και το Σαλβαδόρ.

Οι δύο οδηγοί του λεωφορείου αναζητούνται, όπως και άλλοι μετανάστες που εξαφανίστηκαν κάτω από τις ίδιες συνθήκες, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, οι μετανάστες φέρεται να απήχθησαν τη στιγμή που το λεωφορείο τους εφοδιαζόταν με βενζίνη σε ένα πρατήριο καυσίμων.

Μεξικόειδήσεις τώρα