Κόσμος|11.03.2019 19:42

Brexit: Στο Στρασβούργο η Τερέζα Μέι

Newsroom

«Η Τερέζα Μέι κατευθύνεται προς το Στρασβούργο για συνομιλίες της τελευταίας στιγμής με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τη συμφωνία του Brexit», ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η κυρία Μέι μόλις αναχώρησε για το Στρασβούργο», όπου αναμένεται να φθάσει στις 21.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδος).

Από την Ντάουνινγκ Στριτ δηλώνεται με έμφαση ότι η απόφασή της να ταξιδέψει στο Στρασβούργο δεν σημαίνει ότι είναι βέβαιο πως θα υπάρξει συμφωνία. Αλλά σαφώς σημαίνει ότι υπάρχει βάση «για περαιτέρω τετ-α-τετ συνομιλίες», σύμφωνα με πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η Βουλή των κοινοτήτων θα ψηφίσει την Τρίτη επί του κειμένου της συμφωνίας για το Brexit, το οποίο απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία στα μέσα του Ιανουαρίου.

Νωρίτερα τη Δευτέρα γινόταν γνωστό ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμενόταν να ταξιδέψει στο Στρασβούργο αργότερα την ίδια ημέρα, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Brexit, όπως δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός των Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι.

“Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ταξιδεύει στο Στρασβούργο σήμερα το βράδυ. Όπως καταλαβαίνω προσπαθεί να επιτύχει μία συμφωνία, αν αυτό είναι δυνατό,” δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ.

Η υπεύθυνη πολιτικού ρεπορτάζ του BBC, Λάουρα Κούενσμπεργκ είχε αναφέρει νωρίτερα την πιθανότητα να μεταβεί η πρωθυπουργός της Βρετανίας στο Στρασβούργο.

«"Ρευστότητα", είναι ο ευγενικός τρόπος περιγραφής της κατάστασης,» έγραψε η ίδια σε ανάρτησή της, στο Twitter.

T

Τερέζα ΜέιΣτρασβούργοBrexit