Κόσμος|19.05.2023 22:43

Τα γραφεία του Έλληνα επιχειρηματία-«κατασκόπου» στην Αθήνα: Εικόνες εγκατάλειψης στην εταιρεία του

Newsroom

Εικόνα εγκατάλειψης καταγράφεται στα γραφεία στην Αθήνα του Έλληνα επιχειρηματία που συνελήφθη για συνωμοσία και λαθρεμπόριο στις ΗΠΑ -προς όφελος της Ρωσίας. Εις βάρος του πατρινού επιχειρηματία ασκήθηκε ποινική δίωξη από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν την Τετάρτη, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Εισαγγελία των ΗΠΑ.

Στα γραφεία της Aratos Group του Νίκου Μπογονικολού που δραστηριοποιείται στον τομέα της προηγμένης τεχνολογίας δεν παρατηρείται η εικόνα που θα περίμενε κανείς. Όπως μετέδωσε το Mega, υπάρχουν χαρτιά πρόχειρα θυροκολλημένα στην είσοδο της πολυκατοικίας που ενημερώνουν πως στο σημείο στεγάζονται τα γραφεία του ομίλου, ενώ κάτω κάτω αναγράφεται και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Ο Νίκος Μπογονικολός διατεινόταν σε δημόσιες τοποθετήσεις του πως ο όμιλος ολοένα και μεγάλωνε και δικτυωνόταν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής όμως, «ζήτημα να βλέπουμε 2-3 άτομα μια- δύο φορές. 6-7 μήνες είχε να έρθει».

Τον ίδιο τον 60χρονο επιχειρηματία είχαν πάνω από 7 μήνες να τον δουν στα γραφεία της εταιρείας του, την οποία και χαρακτηρίζουν ως βιτρίνα. Οι ίδιοι είπαν στην κάμερα ότι το μόνο που έβλεπαν ήταν σημάδια εγκατάλειψης.

Ερωτηματικά για τα στελέχη της εταιρείας

Ερωτηματικά δημιουργούνται και για το «αόρατο» προσωπικό του ομίλου αυτού και τα βιογραφικά τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας 50χρονος συνεργάτης της Aratos o οποίος στην επαγγελματική του σελίδα δηλώνει στέλεχος της επιχείρησης την τελευταία διετία ενώ τα προηγούμενα 28 χρόνια ήταν φανοποιός.

Στις επίσημες ιστοσελίδες πάντως η Aratos Group αναφέρει πως έχει δυναμική παρουσία παγκοσμίως με γραφεία και σε Ολλανδία, Βουλγαρία και Ελλάδα και πως αντικείμενο της είναι η τεχνολογία, το διαδίκτυο και οι δορυφόροι…

Σήμερα πάντως, ο 60χρονος ιδρυτής της τελεί υπό κράτηση εν αναμονή της έκδοσής του στο Μπρούκλιν καθώς κατηγορείται πως συνωμότησε σε βάρος της Αμερικής βοηθώντας τη Μόσχα να αναπτύξει οπλισμό νέας γενιάς..

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Νίκος Μπογονικολός είχε απασχολήσει τις αρχές.

Η πρώτη ήταν το 2015 όταν του είχε επιβληθεί η απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα παρά ταύτα ο ίδιος φέρεται να ταξίδεψε εκτός Ελλάδας -άγνωστο πώς- και μεταξύ των προορισμών του ήταν και η Ρωσία. Σύμφωνα πάντως με τις αμερικανικές Αρχές, ο Νίκος Μπογονικολός προσλήφθηκε ως πράκτορας προμηθειών για τη Ρωσία το 2017.

Στην Ολλανδία η βάση του

Σημειώνεται ότι η βάση των δραστηριοτήτων του Έλληνα επιχειρηματία βρίσκεται στην Ολλανδία, ενώ φαίνεται πως συνεργαζόταν και με πανεπιστήμια.

Ακόμη, φαίνεται πως είχε ποινικές εκκρεμότητες με τράπεζες, αλλά και υψηλές διασυνδέσεις με πολιτικούς, με τις αποκαλύψεις για την υπόθεση αυτή να είναι ραγδαίες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑΡωσίακατασκοπείαεπιχειρηματίαςειδήσεις τώρα