Κόσμος|22.05.2023 13:05

Αδειάζει τον ψευδομάρτυρα της υπόθεσης Μπελέρη ο ίδιος του ο αδερφός - Πότε η απόφαση για την αποφυλάκισή του - Στις Βρυξέλλες το θέμα

Newsroom

Ο αδερφός του ψευδομάρτυρα Arsen Rama, ο οποίος σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές και τη δικογραφία υποτίθεται πως παγίδεψε τον Φρέντη Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση, αδειάζει τον αδερφό του μέσω βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου εδώ και λίγη ώρα. Ο Abdul Rama, ψαράς στο επάγγελμα μεταξύ άλλων αναφέρει πως ουδέποτε έχει προσφερθεί στον ίδιο και την οικογένειά του κάποιο αντάλλαγμα για για να τον ψηφίσουν τον Μπελέρη και τονίζει πως η μοναδική επαφή του αδελφού του με τον Φρέντη Μπελέρη, ήταν να του πηγαίνει ψάρια στο μαγαζί του. 

Αναλυτικά τα όσα λέει στο μήνυμά του:

Εμείς είμαστε ψαράδες, είμαστε 15 χρόνια στη Χιμάρα που ψαρεύουμε οικογενειακά και είμαστε από τον Αυλώνα και τώρα ζούμε στη Χιμάρα. Δεν έχουμε καμία ιδέα για το τι έχει γίνει σχετικά με τον Μπελέρη. Όλα τα μάθαμε μέσω των ΜΜΕ. Δεν ξέρουμε ακριβώς τον ρόλο που έχει ο ύποπτος αδερφός μου σε αυτόν τον φάκελο υποκλοπής. Δεν έχω επικοινωνήσει καθόλου με τον αδερφό μου παρά μόνο την ημέρα που συνελήφθη ο Φρέντης Μπελέρης. 

Στις 2 τα μεσάνυχτα η αστυνομία μας ανέκρινε οικογενειακώς. Και από εκείνη την ημέρα μέχρι και σήμερα δεν έχω επικοινωνήσει. Η οικογένεια μου κατέθεσε στην αστυνομία. Δεν είχαν καμία σχέση με αυτό το θέμα, δεν είχαν καμία σχέση ούτε επαφή με τον Φρέντη Μπελέρη, ούτε με τον Κοκαβέση. Δεν είχαν συναντηθεί ποτέ. Και δεν έχουν πάρει καθόλου χρήματα. Όχι μόνο δεν μου έχει προσφερθεί καμία αμοιβή ή διευκόλυνση, αλλά με τον Μπελέρη, με όλους εδώ στη Χιμάρα είχα συνεχόμενες επαφές. Δεν είχε συζητηθεί ποτέ αυτό το θέμα των χρημάτων, των ψήφων, των λιστών. Με τον Φρέντη Μπελέρη φιλικές σχέσεις είχαμε όλοι μας. Για εμάς είναι ένας καλός φίλος. Ο ύποπτος αδερφός μου είχε μόνο επαφές για να του πηγαίνει ψάρια στο εστιατόριο του. Κατηγορηματικά από καμία πλευρά, δεν έχουμε εμπλακεί με αυτό το θέμα, δεν μας έχει προσφερθεί, ούτε έχουμε ζητήσει, ούτε έχουμε συζητήσει με κανέναν. 

Στις Βρυξέλλες η υπόθεση του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη

Την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη φέρνει στο μεταξύ σήμερα Δευτέρα στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, κατά το οποίο θα συζητηθεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η κατάσταση στο Κέρας της Αφρικής. Επιπλέον, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για τα Δυτικά Βαλκάνια, κατά την οποία ο υπουργός θα ενημερώσει τους ομολόγους του για το θέμα του Φρέντι Μπελέρη ενώ στο περιθώριο του Συμβουλίου αναμένεται να συναντηθεί με την Αλβανίδα ομόλογό του Όλτα Χάκα.

Προσερχόμενος στο Συμβούλιο ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σχετικά: «Σήμερα θα συζητήσουμε με τους συναδέλφους το θέμα των Δυτικών Βαλκανίων, έτσι θα έχω την ευκαιρία να θέσω ξεκάθαρα το θέμα της κράτησης του εκλεγμένου Χειμάρρας του κυρίου Μπελέρη. Και από εκεί και πέρα έχω την πρόθεση να συναντηθώ με την Αλβανίδα ομόλογό μου. Νομίζω θα είναι μία ενδιαφέρουσα συνομιλία».

Μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου ο κ. Δένδιας θα παραστεί με τους λοιπούς υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ σε άτυπο γεύμα εργασίας με τους ομολόγους τους από τα Δυτικά Βαλκάνια.

Τέλος, υπό το λήμμα «Τρέχουσες Υποθέσεις», το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα καλύψει, μεταξύ άλλων, εξελίξεις στην Τυνησία και στην Κεντρική Ασία, καθώς και θέματα που αφορούν στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σήμερα η απόφαση για την αποφυλάκιση ή όχι του Μπελέρη

Σήμερα εξάλλου θα γίνει γνωστό από το Ειδικό Δικαστήριο Τιράνων, αν θα αποφυλακιστεί ή θα συνεχιστεί η προφυλάκιση του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση.

Ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει κρατούμενος σε φυλακή του Αυλώνα, καθώς συνελήφθη αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 11 Μαΐου με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων», σύμφωνα με την κυβέρνηση της Αλβανίας. Η σύλληψη έγινε δύο ημέρες πριν τις εκλογές στις οποίες επικράτησε τελικά ο Φρέντι Μπελέρης.

Η υπόθεση έχει εγείρει αντιδράσεις στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, με το υπουργείο Εξωτερικών να προβαίνει σε διάβημα διαμαρτυρίας στην αλβανική κυβέρνηση, μέσω της Ελληνίδας πρέσβη στην Αλβανία Κωνσταντίνας Καμίτση, η οποία την Τετάρτη επισκέφτηκε τον φυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρρας στη φυλακή Αυλώνα, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε γνωστοποιήσει από την Πέμπτη ότι θα φέρει το θέμα στις Βρυξέλλες, σήμερα Δευτέρα στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΧιμάραΑλβανίαεκλογέςειδήσεις τώραΦρέντυ Μπελέρης