Κόσμος|22.05.2023 22:37

Φρικτό έγκλημα στη Ρωσία: Ανήλικοι έκαψαν ζωντανό 11χρονο - Μάρτυρες λένε πως «τον ζήλευαν» επειδή ήταν αστέρας στο τζούντο

Newsroom

Ένας 11χρονος αστέρας του τζούντο κάηκε ζωντανός στη Ρωσία, αφού «περιλούστηκε με βενζίνη» και κλειδώθηκε σε μια αποθήκη που του έβαλαν φωτιά μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία φαίνεται πως «τον ζήλευαν» για την πορεία του στο άθλημα.

Όπως επιβεβαίωσαν οι ρωσικές ανακριτικές Αρχές, ο Άλμπερτ Ουμπετιαρόφ παγιδεύτηκε σε ένα παράπηγμα σε δάσος στην περιοχή Ντουμπόβαγια Ρόστσα της Μόσχας μετά από καυγά την Παρασκευή. Ένας μάρτυρας δήλωσε στο Argumenti ότι οι δράστες «χρησιμοποίησαν ρόπαλα για να τον χτυπήσουν και να τον αφήσουν σχεδόν αναίσθητο», προτού τον «περιλούσουν με βενζίνη» και τον κλειδώσουν σε ένα παράπηγμα που στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά.

Οι δράστες φέρεται να ήταν ηλικίας 13 έως 15 ετών και η φρίκη καταγράφηκε σε κάμερα από μια ομάδα κοριτσιών που λέγεται ότι ανέβασαν το υλικό και το μετέδωσαν στο διαδίκτυο, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Ένας άλλος μάρτυρας δήλωσε ότι ο Άλμπερτ δέχτηκε επίθεση «από φθόνο» ως επιτυχημένος αθλητής του τζούντο που «τα πήγαινε καλύτερα από αυτούς». Ένας ντόπιος δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης μετά την επίθεση ότι «υπήρξε καυγάς... ένα από τα μικρότερα παιδιά που ήταν μάρτυρας είπε ότι το θύμα χτυπήθηκε στα γόνατά του, ώστε να μην μπορεί να τρέξει, ούτε καν να περπατήσει».

Ένα από τα αγόρια της ομάδας έτρεξε μακριά καθώς τα μεγαλύτερα παιδιά επιτέθηκαν στον Άλμπερτ.

«Ο φίλος μου κάηκε μέχρι θανάτου»

Ο πατέρας ενός από τους φίλους του είπε ότι ο γιος του είχε φύγει από το σημείο πριν από τη φρίκη και επέστρεψε αργότερα για να διαπιστώσει ότι ο Άλμπερτ είχε καεί μέχρι θανάτου.

«Στις 7 το απόγευμα μου τηλεφώνησε κλαίγοντας», είπε ο πατέρας. «Μου είπε: "Ο φίλος μου κάηκε μέχρι θανάτου στο παράπηγμα". Πήγα εκεί. Είδα τις φλόγες. Εκείνη την ώρα δεν μπορούσε να σωθεί».

Είπε πως στη συνέχεια μετέβησαν στο σημείο άνδρες με φτυάρια για να προσπαθήσουν να περάσουν μέσα από τη φωτιά για να σώσουν το παιδί, αλλά ήταν πολύ αργά.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή δήλωσε: «Στις 19 Μαΐου 2023 τα παιδιά κατά τη διάρκεια ενός καυγά έκλεισαν ένα αγόρι μέσα σε μια αποθήκη, κλείδωσαν την αποθήκη από έξω και κάρφωσαν την πόρτα με καρφιά».

Στη συνέχεια ξεκίνησε φωτιά. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα, η φωτιά ξεκίνησε μέσα στην αποθήκη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσίαειδήσεις τώραφωτιάνεκρό παιδίδολοφονία