Κόσμος|27.05.2023 07:15

Αποκαλυπτικό βίντεο: Πώς διεθνή κυκλώματα μεταφέρουν ναρκωτικά με 7 μποφόρ και ιλιγγιώδη ταχύτητα - Μετά αναρτούν στα social media τα κατορθώματά τους

Newsroom

Στο σημείο να αναρτούν στο διαδίκτυο βίντεο με πλάνα από τη μεταφορά ναρκωτικών έχουν φτάσει κυκλώματα διακινητών που δρουν μεταξύ άλλων και στη χώρα μας.

Στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ  από δρομολόγιο Ισπανία-Μαρόκο φαίνονται να χορεύουν πάνω στο σκάφος, φορώντας κουκούλα.

Οι διακινητές κινούνται από το Μαρόκο στην Ισπανία και από τις ακτές της Αλβανίας μέχρι την Πελοπόννησο – και από εκεί στην Τουρκία.

Με σημείο εκκίνησης την Αλβανία τα σκάση τους, διασχίζουν σε μόλις τέσσερις ώρες το Ιόνιο. Πραγματοποιούν ανεφοδιασμό και από εκεί περνούν στο Αιγαίο και φτάνουν στα τουρκικά παράλια.

«Μιλάμε για χειριστές που τους βρίσκουμε μόνο σε αγώνες ταχύπλοων σκαφών, δένονται όρθιοι, δεν γίνεται να κάθονται (…) Τα σκάφη αυτά είναι πάρα πολύ γρήγορα, μιλάμε για 60-70 μίλια το λιγότερο της ταχύτητάς τους, η αξία των σκαφών ξεπερνά τα 400.000 ευρώ» εξήγησε ο προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, Σπύρος Τσαρδάκας.

«Ξεκινούν από την Αλβανία, φτάνουν στην άκρη της Πελοποννήσου, όπου κάνουν ανεφοδιασμό σε καύσιμα. Μετά φτάνουν στις ακτές της Τουρκίας. Εκεί παραδίδουν την κάνναβη και κάνουν ανταλλαγή με ηρωίνη και γυρίζουν πίσω» λέει ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 χειριστής με κράνος στο κεφάλι βιντεοσκοπήθηκε από ελικόπτερο του Λιμενικού να σκίζει τα κύματα και να μη σταματά σε κανένα σήμα. Τελικά οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες στους επιβαίνοντες στο σκάφος και κατάσχεσαν 1 τόνο κάνναβης σε νησίδα κοντά στην Αλόννησο.

Τρία χρόνια νωρίτερα είχαν κατασχεθεί 700 κιλά κάνναβης, που θα μεταφέρονταν σε φουσκωτό σε βραχονησίδα απέναντι από τον Άγιο Σώστη Ζακύνθου. Στόχος των διακινητών ήταν να τα θάψουν προσωρινά στην άμμο. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαρόκοειδήσεις τώραΤουρκίαΙόνιοδιακινητέςΙσπανίακύκλωμα ναρκωτικώνΑλβανία