Κόσμος|12.03.2019 16:25

Η Βικτωρία μέσα στο ναρκοπέδιο κάνει τη Λάρα Κροφτ να φαίνεται... παιχνίδι!

Κώστας Ασημακόπουλος

Ονομάζεται Βικτωρία Κολεσνίκουβα και έχει επιλεχθεί μετά από σκληρές στρατιωτικές δοκιμασίες προκειμένου να επιβιώνει σε ακραίες συνθήκες. Η Κολεσνίκουβα είναι μία εντυπωσιακή Ρωσίδα που στο τελευταίο της επιχειρησιακό πλάνο έχει αποστολή να δοκιμάζει μία νέα ανθεκτική στολή που προστατεύει τους στρατιώτες μέσα σε ναρκοπέδιο.

Η πρώτη φάση της δοκιιμής άφησες άφωνους ακόμα και υψηλόβαθμους αξιωματούχους κυρίως για την ψυχραιμία με την οποία βαδίζει η όμορφη Βικτωρία ενώ στα πόδια της γίνονται εκρήξεις ναρκών. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα παρά τις ισχυρές εκρήξεις και τις τεράστιες δυνάμεις που απελευθερώνονται στο σώμα της η Βικτωρία όχι μόνο δεν πτοείται αλλά και δεν τρομάζει ως αποτέλεσμα αντανακλαστικών κινήσεων.

«Ξέρω πως είναι επικίνδυνη η δουλειά μου αλλά κάθε ακραία αποστολή με γεμίζει σαν επαγγελματία και σαν άνθρωπο. Δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο εκτός από το να πετύχω την αποστολή μου. Αυτή είναι η δουλειά μου», είπε ορθά κοφτά στους δημοσιογράφους που εντυπωσιάστηκαν από την αποφασιστικότητα της. «Θα μπορούσε να ήταν και δημιούργημα της τεχνολογίας», έγραψε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «rt» και μάλλον δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

Στο τέλος του βίντεο πάντως ένας άντρας δίνει στην Βικτωρία κόκκινα γαρύφαλλα και εκείνη ανταποδίδει με ένα μηχανικό χαμόγελο που ήταν και η μόνη… ανθρώπινη αντίδραση που καταγράφηκε από την όμορφη ρωσίδα κατά την διάρκεια των δοκιμών. Μετά τη δοκιμή οι κατασκευαστές ανακοίνωσαν πως στόχος τους είναι να τελειοποιήσουν τα παπούτσια ώστε να αντέχουν ακόμα και πάνω στην έκρηξη αλλά και την στολή να αντέχει 30 δευτερόλεπτα σε ακραίες θερμοκρασίες ενώ ο χρόνος στην παρούσα φάση είναι 15 δευτερόλεπτα. Η νέα στολή θα χρησιμοποιηθεί το 2020.

στρατόςνάρκεςΛάρα ΚροφτΡωσία