Κόσμος|30.05.2023 08:39

Συναγερμός στη Ρωσία: Επίθεση με drones κατά της Μόσχας - Ζημιές σε κτίρια, εκκενώθηκε πολυκατοικία

Newsroom

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν στη Mόσχα το πρωί της Τρίτης, προκαλώντας ζημιές σε πολλά κτίρια, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Σεργκέι Σομπιάνιν.

Ο Σομπιάνιν διέταξε την εκκένωση των κατοίκων από τις δύο πολυκατοικίες που έγιναν στόχος, σύμφωνα με διάφορα μηνύματα που αναρτήθηκαν στο κανάλι του στο Telegram.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης δήλωσαν στο RIA ότι δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν κτίρια κατοικιών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για θύματα.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Μόσχας Αντρέι Βορόμπιοφ έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ότι "αρκετά drones" καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα όταν πετούσαν προς την πόλη.

Το κανάλι SHOT στο Telegram δημοσίευσε ένα μη επαληθευμένο βίντεο με αυτό που είπε ότι ήταν η καταστροφή ενός drone στον αέρα.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη επίθεση που δέχετε η Ρωσία καθώς πριν ένα μήνα η προεδρική κατοικία στο Κρεμλίνο είχε δεχτεί επίθεση από drones τα οποία σύμφωνα με αποκαλύψεις των New York Times συνδέονται με το Κίεβο, το οποίο και η Μόσχα είχε κατηγορήσει. Το Κίεβο είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΜόσχαεπίθεσηΡωσίαdrones