Κόσμος|24.06.2019 18:49

Βενεζουέλα: Μητέρα μεταφέρει τη νεκρή κόρη της στα χέρια (vid)

Newsroom

Σκληρές εικόνες έρχονται από την Βενεζουέλα καθώς η γενική διακοπή ρεύματος έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Παρόλο που οι αρχές διαψεύδουν πως υπάρχουν νεκροί σε οποιοδήποτε νοσοκομείο και τονίζουν πως οι υπηρεσίες για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών λειτουργούν πλήρως, η εικόνα μιας μητέρας να μεταφέρει την νεκρή κόρη της στους δρόμους, αφού δεν κατάφερε να βρει νοσοκομείο που να λειτουργεί, συγκλονίζει.

Το 19χρονο κορίτσι που κατέληξε το βράδυ του Σαββάτου, έπασχε από εγκεφαλική παράλυση και χρόνιο υποσιτισμό, χρειαζόταν ιατρική βοήθεια.

Η μητέρα της, Elizabeth Díaz, επισκέφθηκε ένα τοπικό Κέντρο Διαγνωστικής (CDI), όμως οι γιατροί την έδιωξαν διότι είχε τελειώσει η βάρδιά τους και δεν υπήρχε άλλο φως. Αναγκάστηκε να επισκεφτεί ένα άλλο νοσοκομείο στην περιοχή Λας Λόμας, όμως η κατάσταση της κόρης της επιδεινωνόταν όλο και περισσότερο μέχρι που το σώμα της έγινε τελείως άκαμπτο.

Όταν έφτασε στο δεύτερο νοσοκομείο, οι υπεύθυνοι της αρνήθηκαν την είσοδο καθώς δεν υπήρχε εφεδρική γεννήτρια για την παροχή ρεύματος.

Η κόρη της Diaz πέθανε στα χέρια της λίγα λεπτά αργότερα. Το σώμα της ζύγισε μετά βίας 30 κιλά.

Όπως αναφέρει η dailymail, η μητέρα αναγκάστηκε να την κουβαλήσει στους δρόμους της πόλης μέχρι το τοπικό νεκροτομείο όπου και άφησε την σωρό της, καθώς η κακή οικονομική της κατάστασή δεν της επέτρεπε να προσφέρει μια αξιοπρεπή ταφή στο παιδί της.

Βενεζουέλα