Κόσμος|30.05.2023 23:21

Στο κόκκινο η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Κιέβου μετά την επίθεση με drones στη Μόσχα

Newsroom

Συναγερμός σήμανε στη Μόσχα, μετά τις επιθέσεις με drones που δέχτηκε η ρωσική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, 8 drones στόχευσαν την πόλη και 5 καταρρίφθηκαν από τη ρωσική αεράμυνα. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε κτίρια και δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το Κρεμιλίνο κατηγορεί το Κίεβο για την επίθεση, το οποίο από την πλευρά του αρνείται κάθε ανάμειξη. «Το καθεστώς του Κιέβου επέλεξε τον δρόμο του εκφοβισμού της Ρωσίας, του εκφοβισμού των Ρώσων πολιτών. Αυτό είναι ένα σαφές γνώρισμα τρομοκρατικής δραστηριότητας», δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η Ουάσιγκτον επανέλαβε ότι δεν υποστηρίζει τις επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας και πως επικεντρώνεται στο να βοηθήσει την Ουκρανία να ανακαταλάβει τα εδάφη της. «Είδαμε τις ειδήσεις και εξακολουθούμε να συγκεντρώνουμε πληροφορίες για το τι συνέβη. Κατά κανόνα, δεν υποστηρίζουμε επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας» ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ διαμήνυσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει με τα αυστηρότερα των μέτρων, ενώ κατηγόρησε τη Δύση πως στηρίζοντας το ειρηνευτικό σχέδιο του Ζελένσκι, που έχει σκοπό να καταστρέψει οτιδήποτε ρωσικό, στηρίζει την Ουκρανία στη γενοκτονία που διαπράττει. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσίαειδήσεις τώραΟυκρανίαdrones