Κόσμος|01.06.2023 06:55

Το Ειδικό Δικαστήριο αποφασίζει για Μπελέρη και Κοκαβέση: «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο», λένε οι συγγενείς τους

Newsroom

Στο Ειδικό Δικαστήριο κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς στα Τίρανα κρίνεται σήμερα η έφεση του Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση. Οι δύο ομογενείς, οι οποίοι κρατούνται εδώ και 20 μέρες, νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο νοσοκομείο των φυλακών Τιράνων και κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη και κατασκευασμένο κατηγορητήριο.

Με τον Πέτρο Μπελέρη, γιο του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρας συναντήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του και εξέφρασε τη συμπαράστασή του. Ενώ σημείωσε ότι, επειδή το ζήτημα αφορά τα δικαιώματα της εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, θα επικοινωνήσει με τον υπουργό Εξωτερικών και με τον αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο.

«Από νομικής πλευράς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, η δικογραφία είναι εντελώς κενή, οπότε είμαστε αισιόδοξοι, θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά», δήλωσε στο OPEN ο γιος του.

Την ίδια ώρα, δραματική έκκληση απευθύνουν και οι συγγενείς του συνεργάτη του Δημάρχου, Παντελή Κοκαβέση, ο οποίος πριν από περίπου έναν χρόνο υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς και εκφράζουν φόβους ακόμη και για τη ζωή του, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Βασίλης Κασκαρέλης, προγραμματίζει να θέσει το ζήτημα της αποφυλάκισης τους, σε συνάντηση με την Αλβανίδα ομόλογό του, στο περιθώριο της συμμετοχής του στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στο Όσλο. «Οι νομικοί λένε ότι δεν υπάρχει τέτοιο νομικό προηγούμενο, σας παρακαλώ να μην υποβαθμίζετε το θέμα του αδερφού μου, κινδυνεύει η ζωή του, εύχομαι να μη θυσιαστεί ως μία άλλη Ιφιγένεια», είπε η αδελφή του Παντελή Κοκαβέση.

«Να λειτουργήσει δημοκρατικά η δικαιοσύνη, να αξιολογήσει αντικειμενικά τα στοιχεία διότι είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν υπάρχει λόγος οι άνθρωποι αυτοί να παραμένουν στη φυλακή. Και δεν ζητάμε κάτι παράλογο, δεν ζητάμε να αποφανθεί αύριο το δικαστήριο τελεσίδικα για την αθωότητά τους, ζητάμε οι άνθρωποι να επιστρέψουν στα σπίτια τους», δήλωσε από τη μεριά του ο πρόεδρος της ένωσης Χειμαρριωτών, Θοδωρής Γκούμας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜπελέρηςΤίραναειδήσεις τώραΕιδικό Δικαστήριο