Κόσμος|01.06.2023 07:40

Τουλάχιστον 33 παιδιά νεκρά στις ΗΠΑ το 2022 από το «σύνδρομο του ξεχασμένου μωρού» - Καλούν την αυτοκινητοβιομηχανία να πάρει μέτρα

Newsroom

Τουλάχιστον 33 παιδιά βρήκαν αγωνιώδη θάνατο στις ΗΠΑ το 2022, ξεχασμένα στο αυτοκίνητο των γονιών τους, με τους ειδικούς να προσπαθούν να πείσουν την αυτοκινητοβιομηχανία να λάβει μέτρα.

Την περασμένη Τετάρτη ένα μωρό 11 μηνών πέθανε από θερμοπληξία στο αυτοκίνητο της θετής μητέρας του. Η γυναίκα το βρήκε νεκρό στο αμάξι αφού ολοκλήρωσε τη βάρδια της στο νοσοκομείο, όπου εργάζεται. 

Λίγες ώρες αργότερα στη Φλόριντα άλλο ένα μωρό, επίσης 11 μηνών, πέθανε στο αμάξι των γονιών του. Είχαν πάει στην εκκλησία και το άφησαν για τρεις ώρες στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

Τρεις μέρες πριν άλλα δύο παιδιά 2 και 4 ετών είχαν βρεθεί αναίσθητα στο αμάξι των γονιών τους έξω από το σπίτι τους στο Χιούστον του Τέξας.

Αμερικανοί επιστήμονες αποκαλούν αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο, που στις περισσότερες περιπτώσεις οφείλεται στο άγχος και τη βιασύνη των γονιών, «σύνδρομο του ξεχασμένου παιδιού».

Ειδικοί, σύμφωνα με την ΕΡΤ, προσπαθούν να πείσουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να λάβουν μέτρα. Και συμβουλεύουν τους γονείς να ανοίγουν τις πίσω πόρτες του αυτοκινήτου όταν παρκάρουν, να τοποθετούν ένα αντικείμενο που τους είναι απαραίτητο, όπως την τσάντα τους.

Σημειώνεται ότι το φαινόμενο δεν είναι σπάνιο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από το 1990 μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει τουλάχιστον 1.000 παιδιά από θερμοπληξία μέσα σε οχήματα. Το 56% των περιστατικών συνέβη γιατί οι γονείς τα ξέχασαν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑειδήσεις τώραμωρόαμάξι