Κόσμος|01.06.2023 22:40

«Λουκέτα» σε κρέας και τυριά βάζουν τα βρετανικά σούπερ μάρκετ: Ραγδαία αύξηση κλοπών στα βασικά είδη

Newsroom

Αύξηση στις κλοπές παρατηρείται στα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να «εξοπλίζουν» το κρέας και τα τυριά με ετικέτες ασφαλείας, ενώ ο καφές αντικαθίσταται με ψεύτικα βάζα. Ορισμένα καταστήματα περιορίζουν επίσης τον αριθμό των ειδών στα ράφια σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις κλοπές.

Αυτό συμβαίνει καθώς τα στοιχεία που ανέλυσε το BBC έδειξαν ότι τα αδικήματα κλοπής σε καταστήματα έχουν πλέον επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα, καθώς το κόστος ζωής αυξάνεται.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης λένε ότι δαπανούν μεγάλα ποσά για μέτρα κατά του εγκλήματος.

Τον Μάρτιο, οι αστυνομικές δυνάμεις στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία κατέγραψαν σχεδόν 33.000 περιστατικά κλοπής σε καταστήματα, σύμφωνα με στοιχεία που ανέλυσε το BBC.

Πρόκειται για σημαντική αύξηση κατά 30,9% σε σύγκριση με τον περασμένο Μάρτιο.

Φωτογραφίες με «ασφαλισμένα» προϊόντα

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια σειρά αντικλεπτικών μέτρων που λαμβάνονται σε διάφορα σούπερ μάρκετ. Ένας χρήστης δημοσίευσε μια εικόνα προϊόντων κρέατος με συσκευές ασφαλείας. «Συσκευάζουν προϊόντα κρέατος σαν να είναι ράβδοι χρυσού», έγραψε στο Twitter.

Ένας άλλος χρήστης του Twitter δημοσίευσε μια εικόνα με «ψεύτικα» βαζάκια καφέ στην ίδια αγορά και οι πελάτες ενημερώθηκαν, όπως ισχυρίζεται, ότι μπορούσαν να ζητήσουν να αγοράσουν πραγματικό καφέ στο ταμείο.

«Η προστασία της ασφάλειας των συναδέλφων μας αποτελεί προτεραιότητα και γνωρίζουμε ότι η κλοπή μπορεί να οδηγήσει σε βία κατά των εργαζομένων στα καταστήματα, επομένως, παρόλο που αυτή δεν είναι εθνική πολιτική, μπορεί να ληφθεί απόφαση για την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας σε τοπικό επίπεδο, εάν το κατάστημα έχει πρόβλημα», δήλωσε αρμόδιος.

Ένας χρήστης του Twitter δημοσίευσε μια εικόνα από κατάστημα, όπου υπάρχουν μόνο τρεις συσκευασίες με προϊόντα κρέατος στα ράφια. Έγραψε ότι σοκαρίστηκε βλέποντας σχεδόν άδεια ράφια.

«Αν ένα συγκεκριμένο κατάστημα έχει πρόβλημα με κλοπή, τότε μπορεί να εισαγάγει τα δικά του μέτρα», ανέφερε η εταιρεία M&S.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία σε Northumbria, Staffordshire και Hampshire είδε τα ποσοστά κλοπών σε καταστήματα να αυξάνονται περισσότερο από 50%.

Την ίδια στιγμή, οι τιμές των τροφίμων στη Βρετανία αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών. Aυξήθηκαν κατά 19% μέχρι τον Απρίλιο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρασούπερ μάρκετκλοπέςΗνωμένο Βασίλειοεπιχειρήσεις