Συρία: Κοινή επιχείρηση στον Ευφράτη συζητούν Άγκυρα, Ουάσινγκτον και Μόσχα
NewsroomΗ Τουρκία βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ για μια ενδεχομένη στρατιωτική εκστρατεία στις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας, που ελέγχονται από κουρδικές δυνάμεις, ανέφερε δια εκπροσώπου του, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Η Άγκυρα θέλει να εγκαθιδρύσει μια ζώνη ασφαλείας στην μεθοριακή περιοχή ανατολικά του Ευφράτη ποταμού, έπειτα από την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων.
«Αναφορικά με τις προετοιμασίες ανατολικά του Ευφράτη ποταμού, οι οποίες εξακολουθούν να βρίσκονται στην ατζέντα, ο συντονισμός με τις ΗΠΑ και ιδιαίτερα με τη Ρωσία συνεχίζεται», τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ναντίντ Σεμπνέμ Ακτόπ.
Σημείωσε παράλληλα ότι ο συντονισμός μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας για την περιοχή Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, όπου οι δύο χώρες έχουν συμφωνήσει για την εγκαθίδρυση μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, συνεχίζει με επιτυχία «παρά τις προκλήσεις».
- Κλείνει το μάτι στον Τσίπρα ο Φάμελλος: Θετική εξέλιξη η ίδρυση της ΕΛ.Α.Σ
- Ανδρουλάκης: Βολεύει τον Μητσοτάκη να συγκρίνεται η αναξιοπιστία του με την αναξιοπιστία του Τσίπρα
- Αλέξανδρος Τσουβέλας για τη σύντροφό του: «Είμαστε μαζί 13 χρόνια - Πιστεύω ότι δεν έχουμε παντρευτεί για να μην χωρίσουμε»
- Η Μαντόνα εμφανίστηκε στην Times Square για το Pride Month και το νέο άλμπουμ της - Δείτε βίντεο