Κόσμος|02.06.2023 22:58

Αμαζόνιος: Επέζησαν τα 4 παιδιά από την πτώση αεροσκάφους; Η έκθεση που αναζωπυρώνει τις ελπίδες 1 μήνα μετά το δυστύχημα

Newsroom

Έναν μήνα μετά την εξαφάνιση τεσσάρων παιδιών στον Αμαζόνιο, στην Κολομβία, μια προκαταρκτική έκθεση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας προσφέρει στοιχεία για το πώς θα μπορούσαν να έχουν επιβιώσει από την καταστροφική συντριβή του αεροπλάνου που σκότωσε όλους τους ενήλικες που επέβαιναν σε αυτό.

Η ιστορία των εξαφανισμένων παιδιών έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον σε ολόκληρη την Κολομβία και διεθνώς, καθώς συνεχίζεται μια τεράστια επιχείρηση έρευνας υπό την ηγεσία του στρατού στο δάσος.

Αν και σημειώνει ότι οι ιατροδικαστικές εξετάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, η έκθεση υποδηλώνει ότι οι ενήλικες που κάθονταν στο μπροστινό μέρος της καμπίνας του αεροπλάνου υπέστησαν θανάσιμα τραύματα από τη συντριβή, σύμφωνα με το CNN.

Όμως τα πίσω καθίσματα, όπου βρίσκονταν τα μεγαλύτερα παιδιά, επηρεάστηκαν λιγότερο από την πρόσκρουση, σύμφωνα με την έκθεση, προσφέροντας μια πιθανή εξήγηση για την επιβίωσή τους και τα σημάδια ζωής τους - συμπεριλαμβανομένου ενός μπιμπερό, μιας χρησιμοποιημένης πάνας και πατημασιών - που βρέθηκαν αργότερα στη ζούγκλα από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης.

Δύο από τα τρία καθίσματα που κατείχαν τα παιδιά παρέμειναν στη θέση τους και όρθια παρά τη συντριβή, σύμφωνα με την έκθεση, ενώ ένα παιδικό κάθισμα αποκολλήθηκε από τη δομή του αεροπλάνου.

Το βρέφος μπορεί να κρατήθηκε στην αγκαλιά της μητέρας του, σύμφωνα με την έκθεση.

Τα παιδιά «δεν εντοπίστηκαν στην περιοχή του ατυχήματος και δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι είχαν τραυματιστεί, τουλάχιστον όχι σοβαρά. Για το λόγο αυτό, ξεκίνησε εντατική έρευνα για τον εντοπισμό τους», αναφέρεται.

Συνολικά 119 κολομβιανοί στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων και 73 ιθαγενείς ανιχνευτές έχουν αναπτυχθεί μέχρι στιγμής για να χτενίσουν την περιοχή, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι συγγενείς έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι τα παιδιά γνώριζαν καλά τη ζούγκλα - αλλά ανησυχούσαν αν θα καταλάβαιναν ότι ο έξω κόσμος δεν τα είχε εγκαταλείψει.

«Ίσως κρύβονται», δήλωσε ο Fidencio Valencia, ο παππούς των παιδιών, μιλώντας στο Caracol TV της Κολομβίας νωρίτερα αυτό το μήνα. «Ίσως δεν αντιλαμβάνονται ότι τους ψάχνουν- είναι παιδιά».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚολομβίαΑμαζόνιοςπτώση αεροπλάνουειδήσεις τώρααεροπλάνο