Κόσμος|05.06.2023 21:04

Κλιμακώνεται ο «εμφύλιος» στο στρατό της Ρωσίας: Η Wanger αιχμαλώτισε ανώτερο αξιωματικό!

Newsroom

Η ομάδα μισθοφόρων Βάγκνερ αιχμαλώτισε έναν Ρώσο διοικητή, καθώς ο διαβόητος ηγέτης της Γεβγκένι Πριγκόζιν κλιμακώνει περαιτέρω τη διαμάχη του με τον τακτικό στρατό.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης του Πριγκόζιν, ο αντισυνταγματάρχης Roman Venevitin, διοικητής της 72ης Ταξιαρχίας της Ρωσίας, λέει σε ανακριτή ότι, ενώ ήταν μεθυσμένος, διέταξε τα στρατεύματά του να πυροβολήσουν εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής της Wagner.

Στα πλάνα, τα οποία μοιάζουν με αποσπάσματα από αιχμάλωτους πολέμου στρατιώτες, ο Venevitin λέει ότι ενήργησε λόγω της «προσωπικής του αντιπάθειας» για τη Wagner και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πριγκόζιν κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι προσπάθησε να ανατινάξει τους άνδρες του καθώς αποσύρονταν από την πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός ως «ο σεφ του Πούτιν» λόγω των συμβολαίων τροφοδοσίας του με το Κρεμλίνο, ισχυρίστηκε επίσης ότι οι άνδρες του είχαν ανακαλύψει εκρηκτικά, τα οποία, όπως είπε, είχαν τοποθετηθεί επίτηδες από αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει ακόμη σχολιάσει τα πλάνα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜισθοφόροςΡωσίαΟυκρανίαειδήσεις τώρα