Κόσμος|05.06.2023 23:59

Ξυλοδαρμός Τουρκοκύπριας στην Αγία Νάπα: Δύο συλλήψεις Ελληνοκύπριων – «Κατάλαβαν ότι είμαι Τουρκοκύπρια» λέει η ίδια

Newsroom

Βίντεο που δείχνει την επίθεση και τον ξυλοδαρμό Τουρκοκύπριας στην πλατεία Αγίας Νάπας στην Κύπρο κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μία παρέα Ελληνοκύπριων διαπληκτίστηκε με παρέα Τουρκοκυπρίων το βράδυ του Σαββάτου (03/06) με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια. Δύο Ελληνοκύπριοι ηλικίας 22 και 30 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν, φέρεται να χτύπησαν τη νεαρή Τουρκοκύπρια, προκαλώντας της κάταγμα στα δόντια. Του Ελληνοκύπριους συνέλαβαν μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου για τη διευκολύνσεων των ανακρίσεων, σε σχέση με υπόθεση επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης με θύμα την 25χρονη Τουρκοκύπρια.

Μαρτυρίας στο sigmalive.com περιγράφουν ότι, οι δύο κατηγορούμενοι επιτέθηκαν και χτύπησαν την 25χρονη η οποία και έπεσε από περιτείχισμα ύψους 2-3 μέτρων και χτύπησε στο έδαφος. Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε σπάσιμο δοντιού και εκχυμώσεις σε διαφορά μέρη του σώματος της.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και εναντίον τους εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης για περίοδο 4 ημερών.

Τα κίνητρα που οδήγησαν στον τραυματισμό της 25χρονης διερευνώνται από το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

«Κατάλαβαν ότι είμαι Τουρκοκύπρια» - Η ανάρτηση του θύματος

Απότην πλευρά της το θύμα, η 25χρονη Asya Karaali, έκανε μία ανάρτηση στο Facebook για το περιστατικό. «Με έβριζαν και με γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο γιατί είπα ότι δεν τους ήθελα και κατάλαβαν ότι είμαι Τουρκοκύπρια από τον τρόπο που μιλούσα», ανέφερε.

«Πήγα στην Αγία Νάπα για να διασκεδάσουμε με την φίλη μου το βράδυ της Παρασκευής. Με παρενόχλησαν τρεις Έλληνες ενώ έπαιρνα το δρόμο της επιστροφής. Με έβριζαν και με γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο γιατί είπα ότι δεν τους ήθελα και κατάλαβαν ότι είμαι Τουρκοκύπρια από τον τρόπο που μιλούσα. Στη συνέχεια με πέταξε κάτω από έναν τοίχο ύψους περίπου 2 μέτρων. Δεν θυμάμαι γιατί λιποθύμησα, αλλά όσοι το είδαν κάλεσαν το ασθενοφόρο, αλλά όταν πήγα στο νοσοκομείο, μου είπαν ότι δεν έχω τίποτα. Πήγα στην αστυνομία και έκανα μήνυση. Τα δύο μπροστινά μου δόντια έσπασαν, η αριστερή πλευρά του προσώπου μου ήταν τσακισμένη, πρησμένη και μελανιασμένη. Μετά ήρθα στην τουρκική πλευρά (κατεχόμενα). Έκανα τα δόντια μου από την Δρ. Emine Kara sahin. Μετά πήγα στο «κρατικό νοσοκομείο Αμμοχώστου». Είπαν ότι μου έσπασε το δάχτυλο, αλλά είπαν ότι δεν μπορούσα να λάβω αναφορά για την επίθεση και ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στα νότια (ελεύθερες περιοχές). Μετά πήγα στην «Αστυνομία Αμμοχώστου» και μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν και έπρεπε να πάω στην Αστυνομία Λευκωσίας. Η ελληνοκυπριακή αστυνομία μου ζήτησε αναφορά ότι πήγα στον γιατρό. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, που νομίζω ότι μπορεί να με βοηθήσει επίσης. Κάλεσα τον Mustafa Kalfaoglu από το προσωπικό του τηλέφωνο. Αλλά μου είπε με πολύ άσχημο τρόπο ότι δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτά τα πράγματα. Ενώ προσπαθούσα να εξηγήσω ότι δεν μπορούσα να λάβω αναφορά από το νοσοκομείο, με διέκοψε και έκλεισε το τηλέφωνο με μια απερίσκεπτη στάση. Πώς μπορώ να περιμένω από την Κυπριακή Δημοκρατία να με υπερασπιστεί όταν το δικό μου τουρκικό έθνος δεν με υπερασπίζεται; Ντροπή για όλους εσάς σε αυτή τη «χώρα», οι ζωές των ανθρώπων αξίζουν περισσότερο από τα τουρκικά χρήματα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΚύπροςΕλληνοκύπριοιΑγία ΝάπαξυλοδαρμόςΤουρκοκύπριοι