Κόσμος|08.06.2023 14:37

Γαλλία: Βίντεο-ντοκουμέντο με τον 32χρονο που επιτέθηκε σε παιδιά - «Τρέξτε, κάποιος τους μαχαιρώνει όλους»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με μαχαίρι σε παιδιά στη Γαλλία (video capture)
Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε παιδιά (EPA/GREGORY YETCHMENIZA FRANCE OUT)
Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε παιδιά (EPA/GREGORY YETCHMENIZA FRANCE OUT)
Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε παιδιά (Τwitter)

Τρόμος επικρατεί στη Γαλλία, μετά την επίθεση 32χρονου άνδρα σε παιδιά που βρίσκονταν σε πάρκο κοντά στην πόλη Ανεσί, ενώ σοκάρει βίντεο από τη στιγμή που ο δράστης επιχειρεί να ξεφύγει.

Από το συμβάν τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερα παιδιά και ένας ηλικιωμένος, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι και ο ενήλικας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 32χρονος Σύρος πρόσφυγας επιτέθηκε με στιλέτο πρώτα στα παιδιά και έπειτα, καθώς έτρεχε να διαφύγει, τραυμάτισε και τον ηλικιωμένο άνδρα που έκανε βόλτα με τη σύζυγό του στο πάρκο. Αφού τον μαχαίρωσε μία φορά, αστυνομικοί τον πυροβόλησαν στα πόδια.

Έπειτα, τον συνέλαβαν.

Βίντεο - ντοκουμέντο με τον 32χρονο δράστη

Βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα social media δείχνει τον δράστη -με το μαχαίρι στα χέρια- την ώρα που προσπαθεί να φύγει από το σημείο:

Αυτόπτης μάρτυρας πρώην ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου, Αντονί λε Ταλέκ, βρισκόταν στο πάρκο την ώρα της επίθεσης και έκανε τζόκινγκ.

Σε story του στο Instagram μοιράστηκε πλάνα από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που είχαν σπεύσει στο σημείο και στη συνέχεια από τη σύλληψη του δράστη.

«Έτρεχα δίπλα στη λίμνη και ξαφνικά είδα δεκάδες ανθρώπους να τρέχουν προς την αντίθετη κατεύθυνση από μένα. Ρωτάω τι συμβαίνει και μια μαμά μου λέει: "Τρέξτε, τρέξτε, κάποιος τους μαχαιρώνει όλους, σε όλο το μήκος της λίμνης μαχαιρώνει παιδιά, τρέξτε, τρέξτε!". Εκπλήσσομαι λίγο και βλέπω όντως τον τύπο να έρχεται προς το μέρος μου», περιγράφει στο βίντεο που ανέβασε.

Σύμφωνα με τον λε Ταλέκ, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να πιάσουν τον δράστη, πριν αυτός επιτεθεί σε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. «Και στη συνέχεια επιτέθηκε στον παππού», λέει ο ποδοσφαιριστής. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αστυνομικοί τράβηξαν τελικά τα όπλα τους και σημάδεψαν τον 32χρονο δράστη, όπως μεταδίδει η γαλλική έκδοση της Huffington Post.

«Είδα παιδί να περπατάει μέσα στα αίματα» - Τι λένε άλλοι αυτόπτες μάρτυρες

Άλλοι μάρτυρες που ρωτήθηκαν από τις εφημερίδες France Bleu Pays de Savoie και Le Dauphine Libere μίλησαν για το συγκλονιστικό γεγονός που συνέβη μπροστά στα μάτια τους.

«Είδαμε κάποιον να επιτίθεται σε παιδιά που έπαιζαν, μικρά παιδιά, προφανώς αυτός ήταν ο στόχος του. Στη συνέχεια, κάποιοι προσπάθησαν να τον τρομάξουν, εκείνος απομακρύνθηκε και επενέβη η αστυνομία. Μιλούσε αγγλικά. Στην αρχή, όλοι νομίζαμε ότι ήταν στημένο, αλλά με τις φωνές του κόσμου καταλάβαμε ότι ήταν αληθινό», δήλωσε μάρτυρας της σκηνής στο τοπικό ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με έναν υπάλληλο του πάρκου, ο οποίος επίσης έδωσε συνέντευξη στο France Bleu, το άτομο ήταν ένας άστεγος που περιφερόταν στην περιοχή για αρκετούς μήνες. «Είδα το πρώτο παιδί να περπατάει, ένα μωρό γεμάτο αίμα και σκέφτηκα ότι πρέπει να το χτύπησε ποδήλατο», προσθέτει.

τραυματίεςπαιδιάεπίθεση με μαχαίριΓαλλίαμαχαίριειδήσεις τώρα