Σουδάν: Χωρίς τέλος οι συγκρούσεις στο Χαρτούμ λίγο μετά την λήξη της εκεχειρίας
NewsroomΣυγκρούσεις και πυρά πυροβολικού ακούγονταν σήμερα το πρωί σε τμήματα της πρωτεύουσας του Σουδάν, λίγο μετά τη λήξη της 24ωρης εκεχειρίας που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή παύση των εχθροπραξιών που μαίνονται εδώ κι οκτώ εβδομάδες μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι συγκρούσεις ξεκίνησαν και πάλι λίγο μετά τη λήξη της κατάπαυσης πυρός στις 6 π.μ. (τοπική ώρα, 07.00 ώρα Ελλάδας), στο βόρειο Ομντούρμαν, μία από τις τρεις πόλεις –μαζί με το Χαρτούμ και το Μπάχρι– που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της σουδανικής πρωτεύουσας.
Κάτοικοι δήλωσαν ότι ακούστηκαν πυρά πυροβολικού στην περιοχή Σαρκ ελ Νιλ στα ανατολικά περίχωρα της πρωτεύουσας, ενώ υπήρχαν αναφορές για εκρήξεις και συγκρούσεις στο Χαρτούμ.
Ο πόλεμος μεταξύ του τακτικού στρατού του Σουδάν και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ/RSF) ξέσπασε στις 15 Απριλίου.
- Οι τρεις γαλάζιοι πόλοι που συγκρούονται για τους αγρότες, η σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για να πάψει η κωλυσιεργία και οι φωνές στη σύσκεψη Τσιάρα και βουλευτών
- Ανυποχώρητοι οι αγρότες σε όλη τη χώρα: Κρίσιμο 48ωρο με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – Το Σάββατο η πανελλαδική διάσκεψη στη Νίκαια
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Στην Εξεταστική ο Γιώργος Ξυλούρης
- Πώς χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη το σπέρμα του Δανού δότη με την καρκινογόνα μετάλλαξη: 18 παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα