Κόσμος|11.06.2023 21:46

Συναγερμός στην Ερυθρά Θάλασσα: Τρεις Βρετανοί τουρίστες αγνοούνται μετά από πυρκαγιά σε πολυτελές γιοτ

Newsroom

Τρεις Βρετανοί τουρίστες αγνοούνται ενώ 12 έχουν διασωθεί μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε σκάφος  στα ανοικτά των αιγυπτιακών ακτών της Ερυθράς Θάλασσας την Κυριακή, δήλωσαν Αιγύπτιοι αξιωματούχοι.

Οι επιζώντες μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος στο κοντινό θέρετρο της Μάρσα Σάγκρα, περίπου 21 χιλιόμετρα (13 μίλια) βόρεια της πόλης Μάρσα Αλάμ, μαζί με 12 μέλη του πληρώματος και οδηγούς τους σκάφους, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη της Ερυθράς Θάλασσας.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα στο σκάφος «Hurricane» το οποίο βρισκόταν σε ταξίδι από τις 6 Ιουνίου στην θαλάσσια περιοχή βόρεια της Μάρσα Αλάμ, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ένα λευκό μηχανοκίνητο γιοτ με το ίδιο όνομα να φλέγεται στη θάλασσα, με πυκνούς καπνούς να υψώνονται στον ουρανό.

«Είδαμε καπνό από το σκάφος, ήταν περίπου 9 χιλιόμετρα από την παραλία», δήλωσε ο Ahmed Maher, υπεύθυνος καταδύσεων στο χωριό Μάρσα Σάγκρα. «Ένα κοντινό σκάφος τους διέσωσε και τους άφησε».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας δήλωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές σχετικά με το περιστατικό και τη στήριξη των εμπλεκόμενων υπηκόων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

φωτιάπλοίοΑίγυπτοςειδήσεις τώρασκάφος