Κόσμος|12.06.2023 19:53

Πότε θα μπορέσει η Τουρκία να παραλάβει τα εκσυγχρονισμένα F-16: Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Μαρία Ζαχαράκη

Θα αργήσει πολύ η Τουρκία να πάρει εκσυγχρονισμένα F-16 από τις ΗΠΑ, προβλέπει η εξειδικευμένη σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας τουρκική ιστοσελίδα «ΣαβουνμάΣαναίστ».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, «ακόμα και αν το Κογκρέσο των ΗΠΑ δώσει σήμερα το πράσινο φως στο αίτημα της Τουρκίας για τα F-16 Block 70, θα χρειαστούν μήνες για να αρχίσουν οι παραδόσεις. Στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Greenville της Νότιας Καρολίνας, όπου κατασκευάζεται το μαχητικό αεροσκάφος F-16 Block 70, μπορούν να παράγονται τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 70 το μήνα.

Επί του παρόντος, η Ταϊβάν, η Ελλάδα, το Μαρόκο, η Σιγκαπούρη, η Νότια Κορέα, το Μπαχρέιν, η Βουλγαρία, η Ιορδανία, οι Φιλιππίνες και η Σλοβακία είτε έχουν ενεργές παραγγελίες για F-16 Block 70 είτε σχεδιάζουν να προβούν σε παραγγελίες στο εγγύς μέλλον. Αυτή τη στιγμή, η Lockheed Martin έχει έναν όγκο παραγγελιών περίπου 150 μονάδων για το F-16 Block 70. Ενώ η πρώτη παράδοση F-16 Block 70 έγινε φέτος τον Μάρτιο στο Μπαχρέιν.

Στην καλύτερη περίπτωση, προβλέπεται ότι θα χρειαστούν τρία χρόνια μέχρι να αρχίσουν οι παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 70 στην Τουρκία. Είναι γνωστό ότι το σχέδιο Β της Τουρκίας σε περίπτωση που δεν δοθεί η έγκριση για τα F-16 Block 70 είναι το Eurofighter Typhoon... Ωστόσο, υπάρχουν και εκεί διάφορα ερωτηματικά».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκίατουρκικά ΜΜΕF16ειδήσεις τώρα