Κόσμος|13.06.2023 17:52

Βρετανία: Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης στο Νότιγχαμ - Tα νέα στοιχεία που προκύπτουν

Newsroom

Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης με μαχαίρι στο Νότιγχαμ της Βρετανίας.

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης (13/06) η αστυνομία συνέλαβε έναν 31χρονο ως ύποπτο για τον φόνο δύο ατόμων που βρέθηκαν νεκρά στην οδό Ilkeston. Λίγο αργότερα και ένας τρίτος άνδρας βρέθηκε νεκρός στη Magdala Road, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αστυνομία του Nottinghamshire. Οι τρεις θάνατοι, σύμφωνα με τις αρχές, θεωρείται ότι συνδέονται μεταξύ τους.

Την ίδια στιγμή, τρία ακόμα άτομα νοσηλεύονται, αφού, στην οδό Milton της βρετανικής πόλης, κάποιος προσπάθησε να τούς παρασύρει με ένα βανάκι. Στην έρευνα συμβάλλει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας, ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζεται, δεν προεξοφλείται ότι πρόκειται περί τρομοκρατικής ενέργειας.

Μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι, περίπου στις 4 το πρωί, είδε έναν νεαρό άνδρα και μια νεαρή γυναίκα να δέχονται επίθεση με μαχαίρι κοντά στη διασταύρωση με την Bright Street. Ο μάρτυρας, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι άκουσε κραυγές και κοίταξε έξω από το παράθυρο, όταν είδε έναν «άνδρα ντυμένο στα μαύρα με κουκούλα και σακίδιο να παλεύει με μερικούς ανθρώπους».

«Ούρλιαζε “Βοήθεια!”. Απλώς θα ήθελα να είχα φωνάξει κάτι έξω από το παράθυρο για να αναστατώσω τον δράστη. Τον είδα να μαχαιρώνει πρώτα το παλικάρι και μετά τη γυναίκα. Το παλικάρι κατέρρευσε στη μέση του δρόμου. Το κορίτσι σκόνταψε προς ένα σπίτι και δεν κουνήθηκε. Το επόμενο λεπτό είχε εξαφανιστεί στην άκρη ενός σπιτιού, και εκεί τη βρήκαν. Θα έλεγα ότι όλα έγιναν μέσα σε πέντε ή έξι λεπτά», ήταν η περιγραφή του. Ο ίδιος ήταν αυτός που κάλεσε την αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο μέσα σε πέντε λεπτά.

«Πιστεύουμε ότι τα τρία περιστατικά συνδέονται»

Η επιθεωρητής της αστυνομίας, Κέιτ Μέινελ, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα «φρικτό και τραγικό συμβάν, το οποίο κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους». «Πιστεύουμε ότι αυτά τα τρία περιστατικά συνδέονται και έχουμε συλλάβει έναν άνδρα. Η έρευνα βρίσκεται στα αρχικά της στάδια και ομάδα ντετέκτιβ εργάζεται για να διαλευκανθεί τι ακριβώς συνέβη», πρόσθεσε η ίδια η οποία σημείωσε ότι, έχει συλληφθεί και βρίσκεται υπό κράτηση ένας 31χρονος ύποπτος για φόνο. Όσον αφορά το κίνητρο πίσω από το περιστατικό, δεν υπάρχουν ενδείξεις μέχρι στιγμής.

Όπως επεσήμανε η υπηρεσία ασθενοφόρων της περιοχής Ιστ Μίντλαντς, «είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε κάποιο σχόλιο για τα θύματα ή για την ακριβή φύση του περιστατικού». Αυτόπτης μάρτυρας σημείωσε στο BBC ότι είδε ένα φορτηγάκι να πέφτει πάνω σε έναν άνδρα και μία γυναίκα. «Πήγαινε κατευθείαν πάνω σε αυτούς τους δύο ανθρώπους. Η γυναίκα έπεσε στο πεζοδρόμιο, ο άνδρας τινάχθηκε στον αέρα. Ακούστηκε ένας δυνατός κρότος. Εύχομαι να μην το είχα δει ποτέ, με έχει σοκάρει πραγματικά».

Η ανάρτηση Σούνακ

Στο αιματηρό περιστατικό αναφέρθηκε, με ανάρτησή του στο Twitter και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ. Αφότου ευχαρίστησε την αστυνομία και τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων για την αντίδρασή τους στο σοκαριστικό συμβάν, πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί στην αστυνομία ο χρόνος να κάνει τη δουλειά της. «Οι σκέψεις μου είναι με τους τραυματίες και τις οικογένειες και τους αγαπημένους όσων έχασαν τη ζωή τους», έγραψε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανίανεκροίεπίθεση με μαχαίριΝότιγχαμτραυματίεςειδήσεις τώρα