Σημειώθηκε «κάποια πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ - Το σενάριο του Στόλτενμπεργκ
NewsroomΓια επίτευξη «κάποιας προόδου» στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, έκανε λόγο ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, ενόψει της συνόδου υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας στις 15 και 16 Ιουνίου.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι στην τετραμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα, μεταξύ Τουρκίας, Σουηδίας, Φινλανδίας και ΝΑΤΟ, «σημειώθηκε κάποια πρόοδος» και ότι η συνάντηση έγινε με «εποικοδομητικό πνεύμα». «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την επικύρωση της προσχώρησης της Σουηδίας το συντομότερο δυνατό», τόνισε, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν ούτε χρονοδιαγράμματα, ούτε εγγυήσεις.
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχε στις 4 Απριλίου στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, του επισήμανε ότι «η Σουηδία έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της», έχει ενισχύσει τον αντιτρομοκρατικό νόμο και έχει άρει το εμπάργκο όπλων.
Τέλος, ο Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι «είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία πριν τη σύνοδο κορυφής» του ΝΑΤΟ που θα γίνει στο Βίλνιους στις 11 και 12 Ιουλίου.
- Η Ταΐβάν ήταν ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» των Τραμπ και Σι
- Από τις απεργίες των ταξί στις προσφυγές των ΕΙΧ: Το νομοσχέδιο ανοίγει νέο μέτωπο και μετά την ψήφισή του
- «Γαλάζιο» συνέδριο με το βλέμμα στις κάλπες: Οι εσωκομματικές ισορροπίες, οι απουσίες, το στοίχημα της συσπείρωσης
- Γιατί έφυγε η Γκελεστάθη από τη ΝΔ, τα χτυπήματα που εκνευρίζουν το Μαξίμου και το άγχος του Παππά για την επιτροπή ψηφοδελτίων του Τσίπρα