Κόσμος|13.03.2019 19:21

Πρακτική στο ΝΑΤΟ για φοιτητές με χρηματικές απολαβές

Νικολίτσα Τρίγκα

Την ευκαιρία να αποκτήσουν μια μεγάλη εμπειρία και ένα ακόμη εφόδιο για το βιογραφικό τους, έχουν φοιτητές και απόφοιτοι πανεπιστημίων, κάνοντας πρακτική άσκηση στο ΝΑΤΟ και μάλιστα με αποδοχές.

Ο Οργανισμός άνοιξε την πλατφόρμα για τις αιτήσεις και οι νέοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως τις 17 Μαρτίου. Το πρόγραμμα διοργανώνεται από την Έδρα του NATO στις Βρυξέλλες και απευθύνεται σε φοιτητές και πρόσφατους αποφοίτους. Οι εκπαιδευόμενοι θα λαμβάνουν ένα ποσό των 1.069,60 ευρώ μηνιαίως και επίσης αποζημίωση για τα ταξιδιωτικά τους έξοδα έως και 1.200 ευρώ. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών και πολίτες κρατών-μελών του ΝΑΤΟ. Να βρίσκονται τουλάχιστον στο τρίτο έτος των σπουδών τους ή να έχουν αποφοιτήσει λιγότερο από έναν χρόνο πριν. Επίσης, να έχουν καλή γνώση Αγγλικών ή Γαλλικών.

Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του ΝΑΤΟ έχει τρεις στόχους: Να παρέχει στον Οργανισμό πρόσβαση σε σύγχρονη τεχνογνωσία, την οποία θα εφαρμόσουν στις εργασίες τους οι εκπαιδευόμενοι. Να παρέχει στους εκπαιδευόμενους μια ευκαιρία να κατανοήσουν την δομή και τις εργασίες του Οργανισμού. Να δημιουργήσει ένα πολιτιστικά πολύμορφο εργατικό δυναμικό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση ηλεκτρονικά, ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνονται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του NATO.  

Πρόγραμμα Πρακτικής ΆσκησηςΝΑΤΟ