Κόσμος|15.06.2023 10:50

Ναυάγιο στην Πύλο: Εκτενή τα ρεπορτάζ στα διεθνή ΜΜΕ για την πολύνεκρη τραγωδία

Newsroom

Με εκτενή δημοσιεύματα τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης περιγράφουν την πολύνεκρη τραγωδία με το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, όπου έχασαν τη ζωή τους δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες άνθρωποι

CNN: Τουλάχιστον 79 άνθρωποι πνίγηκαν μετά από βύθιση σκάφους μεταναστών στις ελληνικές ακτές

Το CNN γράφει, μεταξύ άλλων:

«Τουλάχιστον 79 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη βύθιση σκάφους μεταναστών που μετέφερε εκατοντάδες ανθρώπους στα ανοικτά των ελληνικών ακτών τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα της χώρας, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι μπορεί να υπάρξουν περισσότερα θύματα.

Συνολικά 104 μετανάστες που ταξίδευαν στο σκάφος έχουν έκτοτε διασωθεί από το νερό και μεταφερθεί στην πόλη της Καλαμάτας.

Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο πλοίο όταν αυτό βυθίστηκε. Επιζώντες λένε ότι μπορεί να υπήρχαν μέχρι και 750 επιβάτες».

Politico: Τα ελληνικά κόμματα σταματούν την προεκλογική εκστρατεία μετά τον πνιγμό δεκάδων μεταναστών

To Politico αναφέρει:

«Τα ελληνικά κόμματα σταμάτησαν την προεκλογική εκστρατεία την Τετάρτη μετά τον πνιγμό δεκάδων μεταναστών σε ένα θανατηφόρο ναυάγιο στα ανοικτά της νότιας Πελοποννήσου.

Τουλάχιστον 79 πτώματα είχαν ανασυρθεί μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης και υπάρχουν φόβοι ότι αγνοούνταν περισσότεροι μετά την ανατροπή και βύθιση ενός υπερφορτωμένου αλιευτικού σκάφους που κατευθυνόταν προς την Ιταλία.

Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής και εκατοντάδες άλλοι πιστεύεται ότι αγνοούνται, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές».

Associated Press: Μεγάλες έρευνες για την αναζήτηση επιζώντων από το σκάφος μεταναστών που βυθίστηκε στα ανοικτά της Ελλάδας- Φόβοι πως αγνοούνται εκατοντάδες

BBC:  Η τραγωδία με την βύθιση σκάφους στην Ελλάδα αφήνει τουλάχιστον 79 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους

Reuters: Τουλάχιστον 79 πνίγηκαν, εκατοντάδες αγνοούνται σε ναυάγιο μεταναστών στα ανοικτά της Ελλάδας

Al Jazeera: 79 νεκροί μετά τη βύθιση σκάφους με πρόσφυγες και μετανάστες στα ανοικτά της Ελλάδας

Liberation: «Το νεκροταφείο τους»

Στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου είναι αφιερωμένο το πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας Liberation την Πέμπτη (15/06).

Στο πρωτοσέλιδο, φαίνονται τα καταγάλανα νερά της Μεσογείου, και ο τίτλος είναι «Το νεκροταφείο τους». Μέχρι στιγμής δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα διεθνή ύδατα ανοιχτά του Μεσσηνιακού κόλπου. Η διευθύντρια σύνταξης της γαλλικής εφημερίδας, Alexandra Schwartzbrod, γράφει στο φύλλο της Πέμπτης:

«Για πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε να πνίγονται παιδιά, γυναίκες και άνδρες ενώ προσπαθούν πάση θυσία να ξεφύγουν από την πείνα, τη μιζέρια και τη βία και να αναζητήσουν καταφύγιο στην Ευρώπη; Πώς μπορούμε, ενώ κοιτάζουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη κάθε πρωί, να επιμένουμε να κλείνουμε τα σύνορα της Ευρώπης γνωρίζοντας ότι, αυτό ακριβώς το "κλείσιμο" ωθεί τους μετανάστες να παρακάμψουν τα εμπόδια και να ακολουθήσουν πιο επικίνδυνες διαδρομές; Πώς μπορεί κανείς να αποφασίζει να μη διασώζει ανθρώπους που βρίσκονται παρατημένοι μεσοπέλαγα, προκειμένου να τους αποτρέψει από κάθε απόπειρα διέλευσης; Πώς μπορείς να ξέρεις ότι στερείς, ακόμα και από τον "Άλλο", τον ξένο, μία καλύτερη ζωή όταν, και οι ίδιοι, είμαστε προϊόντα παρελθούσας μετανάστευσης, όταν οι πρόγονοι των περισσότερων έδωσαν τις ίδιες μάχες; Πώς μπορεί, ακόμα, να εμποδίζουμε γυναίκες και άνδρες να έρθουν να εργαστούν στην περιοχή μας, ενώ συνεχίζουμε να παραπονιόμαστε για ελλείψεις προσωπικού σε νοσοκομεία, σχολεία, μεταφορές, εστιατόρια, αρτοποιεία κ.α.;»

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μετανάστεςειδήσεις τώρανεκροίναυάγιοΠύλος