Κόσμος|18.06.2023 16:02

Οργή στη Βρετανία για βίντεο από το Partygate: Στελέχη των Τόρις κάνουν πάρτι εν μέσω lockdown και χλευάζουν τα μέτρα για τον κορονοϊό

Newsroom

Οργή και αντιδράσεις προκαλεί στη Βρετανία η δημοσίευση του πρώτου βίντεο από το περιβόητο Partygate, τα πάρτι δηλαδή στο στρατηγείο των Συντηρητικών κατά τη διάρκεια του lockdown για τον κορονοϊό το 2020.

Το βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική Mirror έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την απόφαση κοινοβουλευτικής επιτροπής βάσει της οποίας ο τότε πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, είχε σκόπιμα παραπλανήσει τους βουλευτές για τα κορονοπάρτι αυτά.

Το βίντεο διάρκειας 45 δευτερολέπτων δείχνει στελέχη των Τόρις να διασκεδάζουν με αλκόολ ενώ οι πολίτες της Βρετανίας ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω της διασποράς του κορονοϊού. Ακούγονται δε χλευαστικά σχόλια για τα μέτρα που είχαν ληφθεί εκείνη την περίοδο.

«Φρικτό το βίντεο»

Από την πλευρά του ο υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης Μάικλ Γκόουβ χαρακτήρισε σήμερα "φρικτό" το βίντεο και ζήτησε συγγνώμη από τον βρετανικό λαό. «Νομίζω ότι είναι απολύτως απαράδεκτο. Θέλω να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από όλους», είπε ο υπουργός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπόρις ΤζόνσονΚορονοϊόςlockdownειδήσεις τώραΤόριςΒρετανία