Βολιβία: Συναυλία εξελίχθηκε σε τραγωδία - Νεκρή 17χρονη και επτά τραυματίες
NewsroomΠοδοπάτημα κατά τη διάρκεια συναυλίας στη νοτιοανατολική Βολιβία είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της δεκαεπτάχρονη και να τραυματιστούν άλλοι επτά άνθρωποι, δήλωσε χθες Κυριακή διευθύντρια νοσοκομείου. Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια συναυλίας αργεντίνικων συγκροτημάτων μουσικής κούμπια, των Ke Personajes και 18 Kilates, στον χώρο Campo Ferial de Lajastambo, στην πόλη Σούκρε.
Ο χώρος αυτός μπορεί να φιλοξενήσει ως και 20.000 θεατές.
«Η έφηβη 17 ετών δυστυχώς αφίχθη νεκρή [στο νοσοκομείο]», δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό της Βολιβίας η Μαρία Ελένα Λεσκάνο, διευθύντρια του νοσοκομείου Σαν Πέδρο Κλαβέρ της Σούκρε.
Με βάση τα πρώτα στοιχεία που έδωσαν οι γιατροί που την εξέτασαν, έφερε «πολλαπλά αιματώματα στο σώμα της», πρόσθεσε.
Επτά ακόμη άνθρωποι, όλες γυναίκες, διακομίστηκαν τραυματισμένες στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τον Τύπο, τα εισιτήρια για τη συναυλία είχαν πουληθεί εκ των προτέρων, όμως κάποιοι προσπάθησαν να μπουν διά της βίας. Άλλοι προσπάθησαν να βγουν, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.
Εικόνες που κυκλοφόρησαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν δεκάδες ανθρώπους καθώς προσπαθούν να φύγουν σπρώχνοντας μεταλλικές μπαριέρες.
Το υπουργείο Εσωτερικών, με το οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν έχει δώσει επίσημη εκδοχή των γεγονότων ως τώρα.
- Στη φυλακή ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα» - Τι υποστήριξε στη μαραθώνια απολογία του
- Αποκάλυψη στο OPEN για Τέμπη - «Ο γιος μου έχει επίσημα δηλωμένες δύο διαφορετικές αιτίες θανάτου»
- «Τύμπανα πολέμου» πάνω από το Ιράν: Πώς Τραμπ και Νετανιάχου στρώνουν το έδαφος για επίθεση
- Σκουπίδια από τον Καναδά της δεκαετίας του 1960 ξεβράζονται σε ακτές της Σκωτίας - Το παράξενο φαινόμενο