Κόσμος|23.06.2023 21:30

Αδιανόητη τιμωρία δασκάλας: Έκλεισε 2χρονο αγοράκι σε κλουβί - Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει το παιδί να κλαίει με σπαραγμό

Newsroom

Απαρχαιωμένες μεθόδους διαπαιδαγώγησης εφαρμόζει ένα παιδικός σταθμός στη Βραζιλία, με βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στη δημοσιότητα να δείχνει ένα 2χρονο αγοράκι να έχει κλειδωθεί σε ένα κλουβί στην αυλή σχολείου.

Το ανησυχητικό περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα στο Κέντρο Προσχολικής Φροντίδας στη Σοροκάμπα, στο Σάο Πάολο, στις 25 Μαΐου, αλλά τα σοκαριστικά πλάνα δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα.

Το παιδάκι φαίνεται πως κλαίει σπαρακτικά ζητώντας τη μαμά του ενώ βρίσκεται μόνο του στο κλουβί. Μετά από πολύ κλάμα, το πλησίασε μια δασκάλα και το πήρε μαζί της.

Μάρτυρες δήλωσαν στο βραζιλιάνικο ειδησεογραφικό πρακτορείο G1 ότι το αγόρι τιμωρήθηκε από τη δασκάλα του για την κακή του συμπεριφορά.

Η μητέρα του παιδιού ειδοποιήθηκε για το περιστατικό από τη διευθύντρια του σχολείου, η οποία εξήγησε ότι η δασκάλα τον είχε απομακρύνει προσωρινά από την αίθουσα.

Μετά το περιστατικό, η μητέρα παρατήρησε μια αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού.

Μετά το σοκ που υπέστη ήταν πιο επιθετικό. «Ξυπνούσε συχνά στη μέση της νύχτας ουρλιάζοντας ότι στο "σχολείο τον χαστούκισαν"», ανέφερε η μητέρα.

Οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό και ξεκίνησε έρευνα.

Ο δήμαρχος της περιοχής καταδίκασε το περιστατικό. «Δίνω, αυτή τη στιγμή, εντολή στο υπουργείο Παιδείας να απομακρύνει αμέσως την εν λόγω υπάλληλο από το χώρο εργασίας της μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα», δήλωσε.

Δεν έγινε γνωστό αν η δασκάλα έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ή έχει απολυθεί από τον παιδικό σταθμό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βραζιλίαπαιδίκλουβίτιμωρίαειδήσεις τώραπαιδικός σταθμός