Κόσμος|24.06.2023 19:38

Ανταρσία Βάγκνερ: Βίντεο δείχνει S-400 να μεταφέρονται στο Ροστόφ - Ακούστηκαν πυροβολισμοί στην πόλη

Newsroom

Πυραύλους S-400 φαίνεται ότι μεταφέρουν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις προς το Ροστόφ, περιοχή, η οποία ελέγχεται - όπως όλα δείχνουν- από τους μισθοφόρους της Βάγκνερ μετά την ανταρσία, που αλλάζει τις ισορροπίες στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, βίντεο που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (του οποίου η γνησιότητα δεν έχει επίσημα επιβεβαιωθεί), φαίνεται να δείχνει όχημα που μεταφέρει τους πυραύλους αεράμυνας στο Ροστόφ για να αντικρούσουν τους μαχητές της Βάγκνερ.

Εκτός από βαρύ οπλισμό, η Βάγκνερ διαθέτει στις τάξεις της βαρύ οπλισμό, αλλά ακόμα και αεροσκάφη, τα οποία προμηθεύτηκε από την Ρωσία. Η μισθοφορική στρατιωτική εταιρεία, διαθέτει και βλήματα πυροβολικού και πυραύλους μικρού βεληνεκούς.

Πυροβολισμοί στο Ροστόφ

Το απόγευμα του Σαββάτου, ακούστηκαν στην πόλη του Ροστόφ πυροβολισμοί, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, περίπου πέντε πυροβολισμοί, έπεσαν πιθανώς στον αέρα, στο σημείο όπου βρίσκεται το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας. Εκπρόσωποι της «Βάγκνερ» διέταξαν τους κατοίκους της πόλης, που παρακολουθούσαν τα γεγονότα στο αρχηγείο, να διαλυθούν. Στα πλάνα που τράβηξαν οι ανταποκριτές του RIA Novosti, άνθρωποι εγκαταλείπουν βιαστικά την περιοχή των κεντρικών γραφείων.

Το βράδυ του Σαββάτου στο Ροστόφ, το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας κατελήφθη από τη Βάγκνερ, ενώ το ρωσικό πρακτορεί υποστηρίζει ότι ομάδες ενόπλων κινούνται στην πόλη και έχουν στήσει σημεία ελέγχου στις εισόδους και εξόδους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜόσχαS-400πόλεμοςΒάγκνερΡωσίαΓεβγκένι Πριγκόζιν