Κόσμος|26.06.2023 13:18

Το Λιμενικό των ΗΠΑ προκήρυξε έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας με το υποβρύχιο Titan: Μπορεί να καταλήξει σε προτάσεις που θα αλλάξουν για πάντα τη ναυτιλία

Newsroom

Το λιμενικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι ξεκινά έρευνα για τα αίτια της ενδόρρηξης πουν υπέστη το υποβρύχιο Titan και που είχε ως αποτέλεσμα πέντε δισεκατομμυριούχοι να χάσουν τις ζωές τους.

«Βασικός μου στόχος είναι να αποφευχθεί ένα αντίστοιχο περιστατικό, κάνοντας τις κατάλληλες συστάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας του ναυτιλιακού τομέα παγκοσμίως», δήλωσε ο Τζέισον Νιούμπαουερ επικεφαλής των ερευνών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βοστόνη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το λιμενικό έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνει «τα συντρίμμια από το σημείο» κι ότι το λιμενικό βρίσκεται σε επαφή με τις οικογένειες των πέντε νεκρών για το ενδεχόμενο εντοπισμού ανθρώπινων λειψάνων.

Τόνισε ακόμα ότι «Αν κριθεί απαραίτητο» το λιμενικό θα ζητήσει να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Σημειώνεται ότι χθες το Γραφείο Ασφάλειας των Μεταφορών του Καναδά (BST) ανακοίνωσε επίσης την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας.

Το υποβρύχιο υπέστη ενδόρρηξη με αποτέλεσμα να διαλυθεί, παρασύροντας στον θάνατο τον73χρονο Γάλλος πιλότο υποβρυχίων, Πολ Ανρί Ναρζολέ, τον διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτής της OceanGate Expeditions, Στόκτον Ρας, τον Πακιστανό μεγιστάνα, Σαχζάντα Νταβούντ με τον 19χρονο γιο του Σουλεμάν και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Action Aviation Χάμις Χάρντινγκ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραυποβρύχιοέρευναΑτλαντικόςΗΠΑ