Κόσμος|28.06.2023 20:31

Απροκάλυπτα σεξιστής ο Τραμπ, έκανε σχόλια μέχρι και για το στήθος της κόρης του! Αποκαλύψεις σοκ σε νέο βιβλίο

Newsroom

Ο «ωμός σεξισμός» του Ντόναλντ Τραμπ, μεταξύ άλλων και απέναντι στην ίδια του την κόρη, περιγράφεται σε ένα νέο βιβλίο του Μάιλς Τέιλορ, του πρώην στελέχους της διοίκησης του αμερικανού μεγιστάνα.

Ο Τέιλορ, πρώην προσωπάρχης στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, περιγράφει διάφορα περιστατικά που έκαναν τις γυναίκες στη διοίκηση Τραμπ να νιώσουν άβολα στο επερχόμενο βιβλίο του Blowback: A Warning to Save Democracy from the Next Trump, απόσπασμα του οποίου εξασφάλισε αποκλειστικά το Newsweek.

Τα περιστατικά αυτά περιλαμβάνουν, αναφέρει το βιβλίο, ισχυρισμούς συνεργατών ότι ο Τραμπ έκανε άσεμνα σχόλια για την εμφάνιση της κόρης του Ιβάνκα και μιλούσε για το «πώς θα ήταν να κάνει σεξ μαζί της». Αυτό προκάλεσε την επίπληξη του προσωπάρχη του, αναφέρει το βιβλίο.

Το βιβλίο έρχεται αφού αρκετοί πρώην υπάλληλοι του προσωπικού μίλησαν τον περασμένο μήνα για το μοτίβο του Τραμπ να συμπεριφέρεται ανάρμοστα με τις γυναίκες όσο ήταν πρόεδρος, αφού ένα δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον έκρινε υπεύθυνο για σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση της δημοσιογράφου Ε. Τζιν Κάρολ. Ο Τραμπ έχει αρνηθεί κάθε αδίκημα και έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης για την Κάρολ, αλλά η φερόμενη συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητές του να εξασφαλίσει άλλη μια θητεία στον Λευκό Οίκο το 2024.

Στο βιβλίο του, ο Τέιλορ περιγράφει τον «απροκάλυπτο σεξισμό» του Τραμπ απέναντι στις γυναίκες της κυβέρνησής του, από σχετικά χαμηλού επιπέδου βοηθούς μέχρι τις γυναίκες υπουργούς.

Θυμάται ότι είδε από πρώτο χέρι μια τέτοια συμπεριφορά σε συναντήσεις με τον Τραμπ και την Κίρστεν Νίλσεν, η οποία ήταν υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας από το 2017 έως το 2019. «Όταν ήμασταν μαζί του, η Κίρστεν έκανε ό,τι μπορούσε για να αγνοήσει την ανάρμοστη συμπεριφορά του προέδρου», γράφει ο Τέιλορ στο βιβλίο του. «Την αποκαλούσε "γλυκιά μου" και "γλυκιά μου" και έκανε κριτική στο μακιγιάζ και τα ρούχα της».

Μετά από ένα χοντροκομμένο σχόλιο του Τραμπ, θυμάται ότι η Νίλσεν ψιθύρισε στον συγγραφέα: «Πιστέψτε με, αυτό δεν είναι ένα υγιές περιβάλλον εργασίας για τις γυναίκες».

Υπενθύμισε επίσης ότι η Κελιάν Κόνγουεϊ, η οποία διετέλεσε ανώτερη σύμβουλος, είχε κάποτε αναφερθεί στον Τραμπ ως «μισογύνη τραμπούκο» μετά από μια συνάντηση κατά την οποία είχε «βρίσει» αρκετές γυναίκες – μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Τραμπ είχε ξεσπάσει εναντίον της Νίλσεν και άλλων στελεχών του Λευκού Οίκου σχετικά με τα σύνορα κατά τη διάρκεια εκείνης της συνάντησης τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το περιστατικό.

Ο Τέιλορ υπενθύμισε επίσης ότι κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο Οβάλ Γραφείο, ο Τραμπ νόμιζε ότι είδε τη Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, τότε εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, στο δωμάτιο έξω από αυτό. Αποδείχθηκε ότι ήταν ένας από τους προσωπικούς του βοηθούς, όχι ο Σάντερς. «Ουπς», απάντησε ο Τραμπ, σύμφωνα με τον Τέιλορ. «Ήμουν έτοιμος να πω: "Σάρα, έχεις χάσει πολύ βάρος!"».

Σύμφωνα με το βιβλίο του Τέιλορ, το χειρότερο της συμπεριφοράς ήταν τα άσεμνα σχόλια του Τραμπ για την ίδια του την κόρη. «Οι βοηθοί του είπαν ότι μιλούσε για το στήθος της Ιβάνκα Τραμπ, για τα οπίσθιά της και για το πώς θα ήταν να κάνει σεξ μαζί της, σχόλια που κάποτε οδήγησαν τον Τζον Κέλι να υπενθυμίσει στον πρόεδρο ότι η Ιβάνκα ήταν κόρη του», γράφει ο Τέιλορ. «Στη συνέχεια, ο Κέλι μου ξαναδιηγήθηκε αυτή την ιστορία με εμφανή αηδία. Ο Τραμπ, είπε, ήταν 'ένας πολύ, πολύ κακός άνθρωπος'».

Ο Τέιλορ λέει ότι πιστεύει ότι ο Τραμπ δεν θα αλλάξει, καθώς ηγείται της κούρσας για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2024, και φοβάται ότι μια δεύτερη θητεία του μεγιστάνα θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη.

«Είναι διεστραμμένος, είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις», δήλωσε η πηγή στο Newsweek. «Είναι ακόμα ο ίδιος άνθρωπος και, απίστευτο, σκεφτόμαστε να τον εκλέξουμε ξανά στην προεδρία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ντόναλντ ΤραμπΙβάνκα Τραμπσεξισμόςειδήσεις τώραΗΠΑ