Νέα Ζηλανδία: «Τουρκοφάγο» είχε ονομάσει το όπλο του ο δράστης (pics)
NewsroomΣυγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας από το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία που έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο.
Ο 28χρονος Αυστραλός, δράστης, Μπρέντον Τάραντ, σε λογαριασμό του στο Twitter που έχει απενεργοποιηθεί είχε αναρτήσει φωτογραφίες με όπλα και πυρομαχικά πάνω στα οποία είχε γράψει μηνύματα με λευκή μπογιά.
Μάλιστα, το όπλο με το οποίο σκόρπισε τον θάνατο -μέχρι τώρα έχουν καταμετρηθεί 40 νεκροί- στο τέμενος της πόλης Κράιστσερτς, της Νέα Ζηλανδίας, έγραφε την λέξη «τουρκοφάγος» στα λατινικά. Πρόκειται για ένα ημιαυτόματο όπλο τύπου AR-15 το οποίο μάλιστα είχε υποστεί και τροποποιήσεις.
Ο 28χρονος Αυστραλός είχε αναγράψει στο όπλο του είχε όχι μόνο είχε αναγράψει ονόματα μακελάρηδων που είχαν διαπράξει μαζικές δολοφονίες στο παρελθόν σε όλο τον κόσμο, αλλά είχε και τα ονόματα των πόλεων που είχαν αιματοκυλήσει μετά από αυτές τις επιθέσεις.
Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες πριν την επίθεση ο Τάραντ είχε αναρτήσει ένα «μανιφέστο» 73 σελίδων στο οποίο υποστήριζε ότι σχεδίαζε την επίθεση εδώ και δύο χρόνια αν και αποφάσισε ότι στόχος του θα είναι το Κράιστσερτς πριν από τρεις μήνες.
- Σε μια λεπτή κλωστή η εκεχειρία: Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο και το Ιράν απειλεί με αντίποινα
- «Η γέφυρα του πουθενά»: Επτά χρόνια χτίζεται στην Κόνιτσα με κόστος 650.000 ευρώ - Φτάσαμε στην έκτη παράταση
- Πλήθος κόσμου στην Arena Nationala για τον λαϊκό προσκύνημα στον Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Θρίλερ στη NASA: Νεκρός και ένατος επιστήμονας από άγνωστη αιτία - Πώς συνδέονται μεταξύ τους