Κόσμος|04.07.2023 15:54

Εκκένωσαν το Λευκό Οίκο λόγω ύποπτης λευκής σκόνης: Τελικά αποδείχθηκε πως ήταν… κοκαΐνη!

Newsroom

Την περασμένη εβδομάδα έγινε έκτακτη εκκένωση του Λευκού Οίκου λόγω μιας ύποπτης λευκής σκόνης που βρέθηκε στο κτίριο. Κατόπιν εξέτασης διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για κοκαΐνη.

Ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών Anthony Guglielmi, δήλωσε ότι η σκόνη υποβάλλεται σε περαιτέρω έλεγχο για να διαπιστωθεί τι είναι και πώς ακριβώς βρέθηκε στον Λευκό Οίκο.

Ο Anthony Guglielmi είπε ότι τη βρήκαν μέλη των μυστικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια συνηθισμένου ελέγχου και δεν αποκάλυψε που ακριβώς ούτε πώς ήταν συσκευασμένη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος τον ΗΠΑ δεν βρισκόταν στον Λευκό Οίκο την ημέρα που εντοπίστηκε η σκόνη. 

Σε μια αποστολή με χρονοσήμανση 8:49, ένας πυροσβέστης της ομάδας επικίνδυνων υλικών του τμήματος της Ουάσιγκτον μετέδωσε μέσω ασυρμάτου τα αποτελέσματα μιας δοκιμής: «Έχουμε μια κίτρινη μπάρα που λέει υδροχλωρική κοκαΐνη».

Η σύντομη εκπομπή καταγράφεται σε έναν ιστότοπο που ονομάζεται openmhz.com, ο οποίος επιτρέπει στους πολίτες να ακούνε ζωντανές και αρχειοθετημένες ραδιοφωνικές εκπομπές από αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες. Ο αξιωματούχος που γνωρίζει την έρευνα, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι η μετάδοση στις 8:49 μ.μ. ήταν από το τηλεφώνημα στον Λευκό Οίκο το βράδυ της Κυριακής. Ο αξιωματούχος περιέγραψε την ποσότητα της ουσίας ως μικρή.

Ο Βίτο Ματζιόλο, εκπρόσωπος του Τμήματος Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ της Ουάσινγκτον, δήλωσε μόνο ότι η υπηρεσία «παρείχε υποστήριξη στη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ καθώς διεξήγαγε έρευνα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τζο ΜπάιντενκοκαΐνηΗΠΑΛευκός Οίκοςειδήσεις τώρα