Κόσμος|05.07.2023 09:14

Σάλος στην Ιταλία με μισογυνιστικά σχόλια του υφυπουργού: «Έχω κοιμηθεί με 1.500 γυναίκες» - «Όργανο γνώσης το μόριό μου»

Newsroom

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιταλία με τον υφυπουργό Πολιτισμού της κυβέρνησης Μελόνι, ο οποίος ισχυρίστηκε σε εκδήλωση τέχνης πως έχει κοιμηθεί με 1.500 γυναίκες, χρησιμοποιώντας μισογυνιστικές εκφράσεις.

Ο Βιτόριο Σγκάρμπι εξέπληξε τους παρευρισκόμενους σε εκδήλωση στη Ρώμη όταν χρησιμοποίησε έναν υποτιμητικό όρο αναφερόμενος στις γυναίκες και εξήρε τα γεννητικά του όργανο.

Ενώ η εκδήλωση στο εθνικό μουσείο σύγχρονης τέχνης MAXXI της ιταλικής πρωτεύουσας πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, τα πλάνα από τα σχόλια του 71χρονου πολιτικού κυκλοφόρησαν τώρα.


Στο βίντεο, κάθεται στη σκηνή και καυχιέται ότι κοιμάται με «εννέα (γυναίκες) το μήνα» και εξυμνεί το γεννητικό του όργανο λέγοντας πως είναι «όργανο γνώσης».

«Δεν έχω όργανο μέτρησης οπότε δεν ξέρω αλλά μπορώ να υπολογίσω έναν μέσο όρο τριών γυναικών τον μήνα και όταν ήμουν ενεργός έφτασα μέχρι και τις εννέα τον μήνα. Οπότε όλα αυτά μας κάνουν τουλάχιστον 1.500 γυναίκες» απάντησε ο Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού.

Ισχυρίστηκε επίσης πως ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος είχε πεθάνει μία εβδομάδα πριν την εκδήλωση αυτή, είχε κοιμηθεί με «λιγότερες από 100 γυναίκες» στη ζωή του, αποκαλώντας το «τραγωδία».

Αφού δημοσιοποιήθηκε το βίντεο από την La Repubblica, 44 γυναίκες εργαζόμενες στο μουσείο μοντέρνας τέχνης της Ιταλίας ζήτησαν από τον πρόεδρό του να τις υπερασπιστεί. Παράλληλα το «κίνημα των 5 αστέρων» ζήτησε την παραίτηση του Σγκάρμπι κάνοντας λόγο για «σεξιστικά» σχόλια.

Τι απαντά ο υπουργός Πολιτισμού 

Με τη σειρά του ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, ζήτησε να ενημερωθεί με επιστολή από τους υπευθύνους του μουσείου για όσα είπε ο υφυπουργός του τονίζοντας ότι «ο σεξισμός και η βωμολοχία είναι απαράδεκτοι σε όλα τα επίπεδα ειδικά στον χώρο του πολιτισμού από κάποιον που εκπροσωπεί θεσμούς».

Όπως τόνισε: «η ελευθερία του λόγου προστατεύεται από το Σύνταγμα αλλά δεν πρέπει να εκπίπτει σε χυδαιότητα. Ο σεβασμός για τις γυναίκες είναι παρών σε όλη τη ζωή μου».

Αρνείται να παραιτηθεί

Ο Σγκάρμπι παρά τις αντιδράσεις αρνήθηκε να παραιτηθεί και ισχυρίστηκε μάλιστα ότι οι επικριτές του ήταν αριστεροί που προσπαθούσαν να τον ακυρώσουν. Όπως λέει απλώς ανέφερε τον Γάλλο μυθιστοριογράφο Μισέλ Ουελμπέκ όταν επαινούσε το πέος του.

Σε συνέντευξή του στη La Repubblica, επισήμανε την αγάπη του Μότσαρτ για το χιούμορ της τουαλέτας και δήλωσε σαρκαστικά: «Ας λογοκρίνουμε τον Μότσαρτ».

Ερωτηθείς αν θα παραιτηθεί, είπε πως η απαίτηση της παραίτησής του για το θέμα θα ήταν «λογοκρισία, πραγματικός φασισμός».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραυφυπουργόςΙταλίαΠολιτισμός