Μυστικές υπηρεσίες: Αμφισβήτησε δημόσια την Μέρκελ και τον «τελείωσαν»
NewsroomΑρχικά οι Γερμανοί είχαν κάνει λόγο για αναβάθμιση του πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, ωστόσο, πρόκειται για απομάκρυνση, την οποία σχεδιάζει τελικά το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).
Ο κ. Μάασεν βρέθηκε πριν από λίγους μήνες στο επίκεντρο ενδοκυβερνητικής διαμάχης, όταν διέψευσε δημοσίως την Καγκελάριο. Επειτα από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, προκειμένου να μην τον απολύσει, επρόκειτο να τον αναβαθμίσει σε ειδικό σύμβουλο για θέματα ασφάλειας.
Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του dpa, στην επιστολή αποχώρησής του από την Υπηρεσία του, ο κ. Μάασεν εξέφραζε κριτική για μέρος της κυβέρνησης, ενώ υπερασπιζόταν την άποψή του σχετικά με τα γεγονότα στο Κέμνιτς.
- Ρεκόρ συμμετοχής 50ετίας στις ισραηλινές εκλογές - Αναφορές για παρεμπόδιση Παλαιστίνιων ψηφοφόρων
- Χωριάτικο: Ο αποκαλυπτικός διάλογος Γιαννακόπουλου ενώ είχε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
- Τέσσερις οι προφυλακίσεις για το Basketgate - Νέα πρόσωπα καλούνται για κατάθεση
- «Νιώθω χαρά και ευγνωμοσύνη»: Συγκίνησε ο μαθητής από τη Νιγηρία που παρέλασε στη Θεσσαλονίκη