Κόσμος|06.07.2023 08:45

Μια ματιά μέσα στο υποβρύχιο Titan: H στιγμή που o χειριστής σε προηγούμενη αποστολή χάνει τον έλεγχο - Ανατριχιαστικό βίντεο

Newsroom

Το εσωτερικό του υποβρυχίου Titan, που εξερράγη στον Ατλαντικό, παρασύροντας στον θάνατο 5 δισεκατομμυριούχους, φαίνεται σε ντοκιμαντέρ του BBC που τραβήχτηκε το 2022.

Στο ντοκιμαντέρ καταγράφεται η δραματική στιγμή που ο χειριστής χάνει τον έλεγχο με αποτέλεσμα το υποβρύχιο να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα. 

Συγκεκριμένα, ο χειριστής Scott Griffith ακούγεται να λέει «Έχουμε πρόβλημα. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, νιώθω σαν... Δεν ξέρω τι συμβαίνει.Κάτι δεν πάει καλά με τους προωθητήρες μου. Σπρώχνω και δεν συμβαίνει τίποτα».

Το υποβρύχιο περιστρέφεται ανεξέλεγκτα 

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται και ο διευθύνοντας σύμβουλος της OceanGate, Stockton Rush, ο οποίος είναι ένας από του 5 που βρήκαν τον θάνατο στο Titan,  να προσπαθεί να βοηθήσει το πλήρωμα του υποβρυχίου από το μητρικό σκάφος. Τελικά, βρίσκει τον τρόπο να επαναπρογραμματίσει το χειριστήριο και ο πανικός υποχωρεί. 

Η Reneta Rojas η οποία ήταν μια από τους επιβάτες δήλωσε στο BBC: «Ξέρετε τι σκεφτόμουν, δεν πρόκειται να τα καταφέρουμε. Ήμασταν κυριολεκτικά 300 μέτρα από τον Τιτανικό και παρόλο που βρισκόμασταν ήδη στο πεδίο των συντριμμιών, δεν μπορούσαμε να πάμε πουθενά αλλού παρά μόνο να κάνουμε κύκλους».

«Ήμασταν τόσο χαρούμενοι που είχαμε βρει τρόπο να προχωρήσουμε», δήλωσε η Rojas σε συνέντευξη μετά την κατάδυση. Αρχίσαμε να χειροκροτούμε μέσα στο υποβρύχιο και να λέμε "Ναι, μπορούμε να φύγουμε"».

Σημειώνεται ότι το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο μόνο εκτός των ΗΠΑ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

υποβρύχιοειδήσεις τώραΤιτανικόςΑτλαντικός