Κόσμος|12.07.2023 07:50

Από τα νησιά Φίτζι στα νοσοκομεία: Εφιάλτης για 10χρονη που εμφάνισε «την πιο οδυνηρή πάθηση» στην ανθρωπότητα

Newsroom

Για την περιπέτεια και τον τρόμο που βίωσαν μίλησε μία οικογένεια Αυστραλών, καθώς η κόρη τους ταλαιπωρήθηκε από μία σπάνια και εξουθενωτική ασθένεια ενώ βρίσκονταν για διακοπές στα νησιά Φίτζι. Όλα ξεκίνησαν από μία φουσκάλα που εμφάνισε το κορίτσι μολύνθηκε και προκάλεσε φλεγμονή στο πόδι της.

Η 10χρονη Bella Macey εμφάνισε την «πιο επώδυνη πάθηση» που είναι γνωστή στην ανθρωπότητα. Ανέπτυξε σύνδρομο σύνθετου περιφερειακού πόνου (CRPS) ενώ η οικογένειά της βρισκόταν στο πρώτο τους ταξίδι στο εξωτερικό μετά την πανδημία. Το σπάνιο και ανίατο σύνδρομο προκαλεί χρόνιο και ακραίο πόνο. Η μικρή έχει πόνο που ανεβαίνει σε ολόκληρο το δεξί της πόδι.

«Είναι οξύς, καίει, τσούζει. Είναι όλα τα είδη των διαφορετικών πόνων που δεν ήξερα ποτέ ότι ήταν δυνατοί», περιέγραψε η 10χρονη στο A Current Affair.

Η μέχρι πρότινος υγιής νεαρή κοπέλα δεν μπορεί πλέον να συμμετέχει στις δραστηριότητες που της αρέσουν, ούτε καν να περπατήσει ή να τρέξει, χωρίς να της προκαλεί εξουθενωτικό πόνο. «Δεν μπορώ να κάνω ντους, δεν μπορώ να κάνω μπάνιο», δήλωσε η Bella.

Παρά τις προσπάθειές τους, η οικογένεια δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις στην Αυστραλία, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να στραφούν σε γιατρούς των Ηνωμένων Πολιτειών για βοήθεια.

Σύμφωνα με τη nypost, η Bella και η μητέρα της έκαναν ένα μεγάλο ταξίδι στις ΗΠΑ προκειμένου να λάβουν θεραπεία από την κλινική Spero. Παρά την ευπρόσδεκτη είδηση ότι η θεραπεία θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη, η οικογένεια δεν είναι σίγουρη ότι μπορεί να την πληρώσει. «Θα πουλήσουμε το σπίτι μας, αν χρειαστεί να το κάνουμε, δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα κάνουμε για να βεβαιωθούμε ότι θα γίνει καλά», δήλωσε η μητέρα της.

Η μητέρα της οργάνωσε μια εκστρατεία GoFundMe για να βοηθήσει στην πληρωμή της θεραπείας της κόρης της, με τους γενναιόδωρους Αυστραλούς να συγκεντρώνουν περίπου 127.000 δολάρια από τα 157.000 δολάρια που είναι ο στόχος.

διακοπέςασθένειαΦίτζιειδήσεις τώρα