Κόσμος|11.07.2023 16:39

Κρίσιμες επαφές Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ - Ποιους ηγέτες συνάντησε

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα εκφωνήσει ομιλία στην πρώτη συνεδρίαση της συνόδου των ηγετών του ΝΑΤΟ σήμερα Τρίτη, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας.

Θα συναντηθεί επίσης με ηγέτες σε επίσημο δείπνο σήμερα. Αύριο, ο Τούρκος πρόεδρος θα συμμετάσχει στη δεύτερη σύνοδο της Συνόδου των ηγετών του ΝΑΤΟ και στη Σύνοδο της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Ποιους συνάντησε ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν, ο οποίος έχει ήδη συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, και τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ και είχε μια σύντομη συνομιλία με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τρουντώ, αναμένεται να συναντηθεί με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο πρόεδρος Ερντογάν θα έχει επίσης αύριο διμερείς συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου, ο Πρόεδρος Ερντογάν θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στον χώρο της Συνόδου.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στο Εκθεσιακό και Εκθεσιακό Κέντρο LITEXPO, συνοδευόμενος από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και τον υπουργό Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ήταν δίπλα στον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεζ κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης.

Το πρώτο καρέ πριν την κρίσιμη συνάντηση Ερντογάν και Μπάιντεν

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η κρίσιμη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Λιθουανία, ο Ερντογάν είχε μια σύντομη συνομιλία με τον Μπάιντεν αμέσως μετά την οικογενειακή φωτογραφία των ηγετών.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε χειραψία με τον Μπάιντεν και συνομίλησε για λίγο μαζί του. Η φωτογραφία των Μπάιντεν και Ερντογάν μεταδόθηκε αστραπιαία από τον τύπο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκίαειδήσεις τώραΡίσι ΣούνακΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΕμανουέλ ΜακρόνΝΑΤΟ