Κόσμος|11.07.2023 19:49

Νέα καταγγελία σε βάρος του παρουσιαστή του BBC - Νεαρό άτομο ισχυρίζεται ότι του έστειλε απειλητικά μηνύματα

Newsroom

Νέα καταγγελία σε βάρος του παρουσιαστή του BBC, που φέρεται να «πλήρωσε» ανήλικο για να του στείλε γυμνές φωτογραφίες έρχεται στη δημοσιότητα.  Ένα νεαρό άτομο, μιλώντας στο BBC NEWS, υποστήριξε ότι δέχθηκε απειλητικά και υβριστικά μηνύματα από τον παρουσιαστή που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου.  

Ο παρουσιαστής γνώρισε το άτομα αυτό - του οποίου το φύλο δεν προσδιορίζεται - σε εφαρμογή γνωριμιών. Άρχισαν να ακολουθούν ο ένας τον άλλο σε άλλες πλατφόρμες, με τον παρουσιαστή να αποκαλύπτει την πραγματική του ταυτότητα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Αργότερα, το πρόσωπο αυτό υπαινίχθηκε στο Διαδίκτυο ότι μίλησε με έναν παρουσιαστή του BBC και άφησε να εννοηθεί ότι θα τον κατονομάσει. Ο παρουσιαστής αντέδρασε στέλνοντας μια σειρά από απειλητικά μηνύματα. Σημειώνεται ότι το BBC  είδε τα μηνύματα και επιβεβαίωσε ότι εστάλησαν από το προσωπικό κινητό του παρουσιαστή

Συνεχίζονται οι πιέσεις στη σκιά του σκανδάλου

Οι πιέσεις εναντίον του BBC συνεχίζονται ενώ ο παρουσιαστής, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, τέθηκε την Κυριακή σε διαθεσιμότητα.

Την Παρασκευή το βράδυ, η ταμπλόιντ The Sun δημοσίευσε τη μαρτυρία μιας μητέρας, κατηγορώντας αυτόν τον παρουσιαστή, χωρίς να τον κατονομάσει, ότι έδωσε, σε αντάλλαγμα με φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου, αρκετές δεκάδες χιλιάδες λίρες στο παιδί της, τότε 17 ετών. Στο δημοσίευμα δεν διευκρινίζεται αν το παιδί ήταν κορίτσι ή αγόρι. Η μητέρα κατηγόρησε τον παρουσιαστή ότι «κατέστρεψε τη ζωή» του 20χρονου πλέον παιδιού της, που μέσα σε τρία χρόνια έγινε ένα «φάντασμα εθισμένο στο κρακ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οικογένεια επικοινώνησε με το BBC στις 19 Μαΐου για να τους ενημερώσει για την κατάσταση, αλλά ο παρουσιαστής συνέχισε να παρουσιάζει εκπομπές για αρκετές ακόμη εβδομάδες.

Την Δευτέρα, η Sun ανέφερε ότι ο παρουσιαστής, «ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του BBC», «τηλεφώνησε δύο φόρες μέσα σε κατάσταση πανικού» στο νεαρό άτομο την περασμένη εβδομάδα. Του ζητούσε να τηλεφωνήσει στη μητέρα του για να «σταματήσει την έρευνα». Η υπόθεση βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών μέσων ενημέρωσης το Σαββατοκύριακο, αναγκάζοντας αστέρες παρουσιαστές του BBC να μιλήσουν δημόσια λέγοντας ότι δεν είναι αυτοί στο επίκεντρο των κατηγοριών.

Τι λέει ο δικηγόρος του νεαρού

Ανατρέποντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο δικηγόρος του νεαρού - ο οποίος επίσης δεν έχει κατονομαστεί, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για αγόρι ή κορίτσι - δήλωσε στο BBC ότι «δεν υπήρξε τίποτα ανάρμοστο ή παράνομο μεταξύ του πελάτη μας και της προσωπικότητας του BBC». Ο δικηγόρος δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί που αναφέρθηκαν στη Sun ήταν "ανοησίες".

Ο νομικός εκπρόσωπος του νεαρού ενημέρωσε ότι ο πελάτης του έστειλε διάψευση στην εφημερίδα The Sun το βράδυ της Παρασκευής (ημέρα που δημοσιεύθηκε η υπόθεση στην εφημερίδα), τονίζοντας ότι "δεν υπάρχει καμία αλήθεια στα καταγγελόμενα" και ενημερώνοντας ταυτόχρονα σχετικά το BBC. Πάντως, η εφημεριδα επιμένει, με το σκεπτικό ότι "ανέφερε μια ιστορία για δύο πολύ ανήσυχους γονείς που έκαναν καταγγελία στο BBC σχετικά με τη συμπεριφορά ενός παρουσιαστή και την ευημερία του παιδιού τους. Η καταγγελία τους δεν έγινε δεκτή από το BBC. Είδαμε στοιχεία που υποστηρίζουν τις ανησυχίες τους. Τώρα εναπόκειται στο BBC να ερευνήσει σωστά", τονίζει η Sun. Όπως είπε η μητέρα του νεαρού στη Sun, η ίδια επιμένει στους ισχυρισμούς της υποστηρίζοντας ότι «μπήκε στο μυαλό μας» και τον θετό πατέρα του να κατηγορεί το BBC ότι «δεν λέει την αλήθεια». Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο η ηλικία νόμιμης σεξουαλικής συναίνεσης είναι τα 16 έτη, όμως είναι έγκλημα η κατοχή ανάρμοστων εικόνων από άτομα ηλικίας κάτω των 18.

Η πολιτική τάξη αντέδρασε έντονα και τη Δευτέρα, στο BBC, ο υπουργός Δικαιοσύνης Άλεξ Τσαλκ επέκρινε την απόφαση του BBC να μην θέσει σε δημοσιότητα τον παρουσιαστή από τις πρώτες αποκαλύψεις.«Από τη στιγμή που διατυπώνονται τόσο σοβαρές και ανησυχητικές καταγγελίες και το BBC έχει λάβει ενημέρωση γι’ αυτές, θα περίμενα να τεθεί το εν λόγω άτομο σε διαθεσιμότητα», είπε.

Λίγο μετά από μια επείγουσα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού Λούσι Φρέιζερ και του διευθύνοντος συμβούλου του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Τιμ Ντέιβι, το BBC ανέφερε σε ανακοίνωσή του χθες Κυριακή «ότι ένας άνδρας μέλος του προσωπικού του τέθηκε σε αναστολή και ότι το BBC «προσπαθεί να τεκμηριώσει τα γεγονότα το συντομότερο δυνατό».

Η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι ενημερώθηκε από το BBC για την υπόθεση «αλλά δεν έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες». Το BBC έχει ήδη πληγεί από σοβαρά σεξουαλικά σκάνδαλα με σοβαρότερο από όλα αυτό του Τζίμι Σάβιλ,  ο οποίος αποκαλύφθηκε μετά το θάνατό του το 2011 ως παιδόφιλος που κακοποιούσε παιδιά και εφήβους επί πολλές δεκαετίες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σκάνδαλοπορνογραφικό υλικόειδήσεις τώραπαρουσιαστήςBBC