Κόσμος|04.11.2018 22:25

Μπιν Ταλάλ: «Ο πρίγκιπας δεν σχετίζεται με τη δολοφονία Κασόγκι»

Newsroom

Ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, εξέφρασε σήμερα τη βεβαιότητα ότι η επίσημη έρευνα για τον θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι θα απαλλάξει από κάθε υποψία τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας.

Με δηλώσεις του στο Fox News, ο μπιν Ταλάλ ζήτησε από το Ριάντ να δημοσιοποιήσει το συντομότερο δυνατόν τα αποτελέσματα της έρευνας. Εχει περάσει πάνω από ένας μήνας (2/10) από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη κι επικρατεί σκοτάδι. Ο Κασόγκι, συνεργαζόταν με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post κι ασκούσε έντονη κριτική στον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Ο πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ είπε στο Fox News ότι η επίσημη έρευνα θα δείξει ότι ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δεν είχε καμία ανάμιξη στη δολοφονία. «Παρακαλώ, ας δώσουμε λίγο χρόνο για να ολοκληρωθεί η έρευνα. Ζητώ δημοσίως από τη Σαουδική Αραβία, μέσω του προγράμματός σας, να δημοσιοποιήσει την έρευνα το συντομότερο δυνατόν, καθώς πιστεύω ότι ο πρίγκιπας διάδοχος θα αθωωθεί και θα απαλλαγεί 100%» επεσήμανε.

δολοφονία Κασόγκι