Κόσμος|12.07.2023 15:24

Στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση 10χρονος γιατί κατανάλωσε 6 μπουκάλια νερό μέσα σε μια ώρα

Newsroom

Το νερό είναι ζωή αλλά η υπερβολική του κατανάλωση μπορεί να είναι και επικίνδυνη. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει καθώς έναν 10χρονο αγοράκι από τις ΗΠΑ κατέληξε στο νοσοκομείο καθώς κατανάλωσε έξι μπουκάλια νερού μέσα σε μια ώρα. Ο μικρός Ρέι Τζόρνταν ήπιες υπερβολική ποσότητα νερού την ώρα που έπαιζε έξω στην Κολούμπια στις 4η Ιουλίου, ανέφερε το μέσο WIS-TV.

«Έτρεξε έξω με τα ξαδέλφια του και άρχισε να παίζει. Έτρεχαν με φουλ τα γκάζια κάνοντας κύκλους γύρω από το σπίτι, πηδώντας στο τραμπολίνο», περιέγραψε η μητέρα του παιδιού.

«Έπειτα πήγε μέσα να πιει νερό. Αυτό που δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ήταν πόσο ήπιε», σημειώνοντας ότι κατανάλωσε έξι μπουκάλια μεταξύ 8:30 και 9:30 μ.μ. 

Μέχρι τις 10:30 μ.μ., ο Ρέι «δεν μπορούσε να ελέγξει το κεφάλι του ή τα χέρια του ή οτιδήποτε άλλο» δήλωσε ο πατέρας του. «Οι κινητικές του λειτουργίες είχαν χαθεί».

«Φαινόταν σχεδόν σαν να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, μεθυσμένος, ακόμη και διανοητικά ανάπηρος σε εκείνο το σημείο», είπαν οι γονείς του.

Άμεσα τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Παίδων Prisma Health.

Αφού έκαναν διάφορες εξετάσεις, οι γιατροί είπαν πως ο Ρέι είχε πάθει δηλητηρίαση από νερό και είχε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα νατρίου στο αίμα που προκύπτουν όταν τα νεφρά υπερφορτώνονται από την ποσότητα νερού που εισέρχεται στο σώμα.

«Του έδωσαν κάτι για να τον βοηθήσουν να ουρήσει για να φύγουν αυτά τα υγρά, επειδή είχε πρηστεί γύρω από τον εγκέφαλό του - γι' αυτό πονούσε τόσο πολύ το κεφάλι του», είπε η μητέρα.

Οι γιατροί επί οκτώ ώρες χορηγούσαν στον 10χρονο νάτριο και κάλιο για να ρυθμίσουν το αίμα του.

Τότε «απλά ξύπνησε, ζήτησε φαγητό. Είπε: 'Πού είμαι; Τι συνέβη;» θυμάται η μητέρα του. Ο Ρέι από τότε έχει αναρρώσει πλήρως και δεν έχει κανένα σύμπτωμα, πρόσθεσαν οι γονείς του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

παιδίΗΠΑειδήσεις τώρανερόδηλητηρίαση