Κόσμος|13.07.2023 20:06

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού Εμίλ στη Γαλλία: Το τραγικό περιστατικό που σημάδεψε το αλπικό χωριό πριν από 8 χρόνια

Newsroom

Μετά από 4 ημέρες διεκόπησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 2χρονου Εμίλ, που εξαφανίστηκε το Σάββατο 8 Ιουλίου στο χωριό Βερνέ της Γαλλίας.

Ο τοπικός εισαγγελέας, Remy Avon, δήλωσε ότι η  επιτόπια έρευνα δεν μπορεί να προχωρήσει περαιτέρω καθώς δεν υπήρχε «κανένα ίχνος» του Εμίλ. Ωστόσο, σύμφωνα με δικαστικές πηγές το δικαστικό σκέλος της έρευνας θα συνεχιστεί, ενώ εξετάζονται όλα τα σενάρια, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας, της απαγωγής και του δυστυχήματος.

Σημειώνεται ότι στο μπροστινό μέρος αυτοκινήτου βρέθηκε αίμα, το οποίο εστάλη για ανάλυση. «Προς το παρόν δεν ξέρουμε καν αν πρόκειται για ανθρώπινο αίμα», δήλωσε πηγή των ερευνών. Μπορεί να είναι και πολύ παλιά ίχνη, γι’ αυτό όλοι είναι πολύ προσεκτικοί με το εύρημα», δήλωσε πηγή στο dailymail.

Έρευνές στο σπίτι της οικογένειας

Ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο σπίτι της οικογένειας. «Είναι μια πολύ παραδοσιακή, καθολική οικογένεια. Οι γονείς είναι παθιασμένοι με την ιερή εκκλησιαστική μουσική», σχολίασε πηγή.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι την ημέρα που εξαφανίστηκε το 2χρονο αγοράκι στο σπίτι φιλοξενούνταν άλλα 10 άτομα. «Πραγματοποιούνταν μια οικογενειακή επανένωση, με αρκετούς θείους και θείες του παιδιού, όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων μερικών ανηλίκων. Ο Εμίλ εθεάθη το πρωί του Σαββάτου, μαζί με άλλα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά. 

Το χωριό των «καταραμένων»

Ένα άλλο τραγικό περιστατικό έχει σημαδέψει το μικροσκοπικό χωριό, καθώς περίπου πριν από 8 χρόνια ένα αεροσκάφος της Germanwings συνετρίβη στα βουνά της περιοχής. 

O συγκυβερνήτης Andres Lubitz, ο οποίος στο παρελθόν είχε υποβληθεί σε θεραπεία για αυτοκτονικές τάσεις, όπως αποδείχθηκε, κατέρριψε σκόπιμα το αεροπλάνο, παρασύροντας στον θάνατο 150 άτομα. «Όλοι το λένε – το Βενέτ μοιάζει με χωριό των καταραμένων», δήλωσε κάτοικος. 

Πού κατευθύνονται οι έρευνες

Ο εισαγγελέας Remy Avon σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανέφερε ότι οι έρευνες δεν έχουν σημειώσει πρόοδο. «Προς το παρόν δεν έχουμε κανένα στοιχείο και καμία πληροφορία που να μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε αυτή την εξαφάνιση», ανέφερε και διαβεβαίωσε ότι έρευνες συνεχίζονται.  

Ο Avon είχε δηλώσει νωρίτερα ότι, εκτός από την έρευνα, εξετάζονται, επίσης, λεπτομέρειες, όπως τα τοπικά τηλεφωνικά αρχεία για να προσδιορίσουν «ποιες τηλεφωνικές κλήσεις έγιναν, από ποιον και προς ποιον», την ώρα της εξαφάνισης, καθώς και ποια κινητά τηλέφωνα ήταν συνδεδεμένα με τοπικούς πύργους. «Όλες οι πιθανές εξηγήσεις βρίσκονται στο τραπέζι, δεν ευνοούμε καμία και δεν αποκλείουμε καμία», δήλωσε ο Avon.

ειδήσεις τώραανήλικοςεξαφάνισηΓαλλία