Κόσμος|16.03.2019 14:27

Αυστραλία: Ανεπιθύμητος ο Μάιλο Γιαννόπουλος λόγω των δηλώσεων του για το μακελειό

Newsroom

Η αυστραλιανή κυβέρνηση πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην ανάκληση της βίζας του ακροδεξιού Μάιλο Γιαννόπουλος, λόγω των δηλώσεών του για το μακελειό στο Κράισττσερτς.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Γιαννόπουλος απέδωσε την επίθεση στην «καθιέρωση του παραχαϊδεμένου εξτρεμιστικού αριστερισμού και της βάρβαρης ξένης κουλτούρας». Ακόμη δεν παρέλειψε να υποστηρίξει την Κάντις Όουενς που «επηρέασε περισσότερο από τον καθένα» τον μακελάρη, όπως τουλάχιστον ο ίδιος έγραψε στο μανιφέστο του. 

«Οι άνθρωποι δεν ριζοσπαστικοποιούνται από τη δική τους πολιτική ομάδα. Ωθούνται στην ακροδεξιά από την αριστερά, όχι από άλλους στην δεξιά», έγραψε στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Μετανάστευσης, Ντέιβιντ Κόλμαν, χαρακτήρισε άθλια τα σχόλια του Γιαννόπουλος, ενώ υπογράμμισε ότι υποθάλπουν το μίσος και τον διχασμό». Ξεκαθάρισε δε πως δεν θα του επιτραπεί η είσοδός στη χώρα.  

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντέιβιντ Κόλμαν αν και υπήρχαν αντιρρήσεις από το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων είχε εγκρίνει τη βίζα του Γιαννόπουλος.

Μάιλο ΓιαννόπουλοςΑυστραλία