Κόσμος|21.07.2023 22:30
Ουκρανία: Αποπομπή του πρέσβη στη Μ. Βρετανία μετά την κριτική στον Ζελένσκι
NewsroomΟ πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απέπεμψε σήμερα τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στη Βρετανία, Βαντίμ Πριστάικο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.
Το προεδρικό διάταγμα δεν αναφέρθηκε στον λόγο της αποπομπής, αλλά ανέφερε ότι ο Πριστάικο αποπέμφθηκε επίσης και από τη θέση του εκπροσώπου της Ουκρανίας στον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας.
Ο Βαντίμ Πριστάϊκο φέρεται να αποπέμφθηκε αφού επέκρινε δημόσια την απάντηση του προέδρου σε μια διαμάχη για την ευγνωμοσύνη για τη βρετανική στρατιωτική βοήθεια.
Είχε χαρακτηρίσει «ανθυγιεινό σαρκασμό» την υπόσχεση του κ. Ζελένσκι να ευχαριστεί τον υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου κάθε πρωί.
Η Βρετανία έχει έως τώρα σταθεί σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας πέρυσι.
Διαβάστε ακόμη
- Ώρα μηδέν για τους αγρότες: Οι κρίσιμες αποφάσεις το Σάββατο στη Νίκαια και τα μηνύματα σε Μητσοτάκη
- Γονίδιο καρκίνου: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα που είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη - Νοσεί και το αδελφάκι του
- Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Ο νόμος είναι νόμος» - Το πρώτο σχόλιο μετά το αλκοτέστ και το πρόστιμο
- Πώς το DNA των πολικών αρκούδων μεταβάλλεται και προσαρμόζεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής