Κόσμος|22.07.2023 13:12

ΗΠΑ: Με δύο δολάρια κέρδισε πάνω από 1 δισ. στη λοταρία αλλά παραμένει άφαντος! Αν δεν εμφανιστεί άμεσα τα χάνει

Newsroom

Δισεκατομμυριούχος έγινε από την μια μέρα στην άλλη ένας άνθρωπος ο οποίος κέρδισε στο τζακ ποτ του Powerball 1,08 δισεκατομμύριο δολάρια στο Λος Άντζελες, παίζοντας μόνο δύο δολάρια! 

Οι υπεύθυνοι της λοταρίας ωστόσο ανέφεραν πως ο μεγάλος νικητής δεν έχει εμφανιστεί ακόμα για να εξαργυρώσει το λαχνό του και ένα ένα χρόνο περιθώριο για να το κάνει, αλλιώς χάνει το 1 δις.

«Πρέπει να διεκδικήσει το βραβείο του και στη συνέχεια πρέπει να ελέγξουμε τον νικητή για να βεβαιωθούμε ότι είναι το σωστό άτομο» δήλωσε η εκπρόσωπος της Λοταρίας της Καλιφόρνιας Κάρολιν Μπέκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Η ακεραιότητα και η διαφάνεια είναι απίστευτα σημαντικά για εμάς», τόνισε. Οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι 7, 10, 11, 13 και 24, ενώ το Powerball ήταν 24.

Ο λαχνός αγοράστηκε στο Las Palmitas Mini Market στο κέντρο του Λος Άντζελες, αναφέρει το CBS News Los Angeles.

Όταν ο νικητής εμφανιστεί, το όνομά του θα δημοσιοποιηθεί, δήλωσε η Μπέκερ στους δημοσιογράφους. Ο νικητής δεν χρειάζεται να ζει στην Καλιφόρνια ή να είναι κάτοικος των ΗΠΑ για να κερδίσει.

«Δεν ξέρουμε αν το άτομο αυτό ζει εδώ ή αν πέρασε απλά από εδώ. Μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε ο τυχερός», τόνισε η Μπέκερ.

Η οικογένεια που είναι ιδιοκτήτρια του καταστήματος που πούλησε το τυχερό λαχείο έλαβε την Πέμπτη μια επιταγή μπόνους ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Όποιος και αν είναι ο νικητής, η Μπέκερ τον συμβούλεψε να υπογράψει το πίσω μέρος του λαχνού και να το βάλει σε ασφαλές μέρος.

«Αν ανακαλύψετε ότι κρατάτε ένα τέτοιο χαρτί, ένα νικητήριο δελτίο, ιδιαίτερα αξίας τόσων πολλών χρημάτων, πρέπει να το φυλάξετε στο πιο ασφαλές μέρος. Το νικητήριο δελτίο του Powerball είναι το κλειδί για να διεκδικήσετε αυτό το έπαθλο».

Οι ειδικοί δήλωσαν στο CBS ότι οι άνθρωποι που ξαφνικά αποκτούν πολλά χρήματα πρέπει να περάσουν μια «περίοδο ηρεμίας» ώστε να μην βιαστούν να πάρουν μεγάλες οικονομικές αποφάσεις.

δισεκατομμύριαειδήσεις τώραΗΠΑλαχνόςτζακ ποτ