Κόσμος|30.07.2023 16:30

«Κολλημένα» στο παρελθόν τα καλλιστεία της Ιταλίας: Απαγόρευσαν τη συμμετοχή σε διεμφυλικές γυναίκες - Η μαζική απάντηση τρανς ακτιβιστών

Newsroom

Ο διαγωνισμός ομορφιάς «Μις Ιταλία», φέτος, απαγόρευσε τη συμμετοχή σε διεμφυλικές γυναίκες. Δεκάδες τρανς αποφάσισαν να δώσουν τη δική τους απάντηση σε αυτή την άδικη απόφαση και δήλωσαν μαζικά συμμετοχή με στόχο να αποκαλύψουν την υποκρισία.

Σύμφωνα με τους τρανς ακτιβιστές, αυτό που θέλουν είναι να δείξουν πόσο «γελοία τρανσοφοβική» είναι η στάση του διαγωνισμού. Η Πατρίτσια Μιριλιάνι, επικεφαλής των καλλιστείων, είχε δηλώσει στα μέσα Ιουλίου πως «ο διαγωνισμός μου, εξαρχής περιελάμβανε στους κανονισμούς του ότι κάποια πρέπει να είναι γυναίκα εκ γενετής για να λάβει μέρος», όπως γράφει το Insider.

Η τοποθέτησή της, μετά και την ανάδειξη ως Μις Ολλανδία του πρώτου τρανς μοντέλου Rikkie Valerie Kolle, προκάλεσαν αντιδράσεις στην τρανς κοινότητα -ειδικά τη στιγμή που ο διαγωνισμός Μις Ιταλία είναι ανήκει στην «οικογένεια» του Μις Υφήλιος, ιδιοκτησίας της Anne Jakkaphong Jakrajutatip, μίας τρανς επιχειρηματία.

Ο τρανς ακτιβιστής Φεντερίκο Μπαρμπαρόσα, ανέφερε πως τα σχόλια της Μιριλιάνι, αποδεικνύουν ότι υπάρχουν τάσεις διάκρισης εις βάρος των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Ιταλία.

«Ο διαγωνισμός Μις Ιταλία είναι ένα ακόμα παράδειγμα του ότι η Ιταλία δεν θέλει να συμβαδίσει με την εποχή και οι θέσεις τους είναι τόσο γελοίες που καταφέραμε να στήσουμε μία εθνική καμπάνια με χαμόγελο στα πρόσωπά μας», είπε χαρακτηριστικά.

καλλιστείαειδήσεις τώραδιεμφυλικόςτρανςΙταλία