Κόσμος|31.07.2023 20:38

«Οι αρκούδες μας δεν είναι άνθρωποι μεταμφιεσμένοι» - Ζωολογικός κήπος στην Κίνα προσπαθεί να διαψεύσει τις παράξενες φήμες

Newsroom

Ένας ζωολογικός κήπος στην Κίνα αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση για να διαψεύσει φήμες που ήθελαν ορισμένες από τις αρκούδες τους να είναι άνθρωποι … ντυμένοι με στολή.

Σε βίντεο που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου φαίνεται μια από τις αρκούδες του ζωολογικού κήπου να στέκεται όρθια και να αλληλοεπιδρά με τους επισκέπτες.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημείωσαν ότι τα πόδια της είναι πολύ λεπτά κι ότι τρίχωμα της διπλώνει σαν να πρόκειται για στολή. Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζει ο ζωολογικός κήπος οι εν λόγω αρκούδες, είναι αρκούδες Μαλαισίας, που είναι πιο μικρόσωμες.

«Όταν πρόκειται για αρκούδες, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το τεράστιο σώμα και μια εκπληκτική δύναμη. Δεν είναι όμως όλες οι αρκούδες μεγαθήρια και προσωποποίηση του κινδύνου. Εμείς, οι αρκούδες της Μαλαισίας, είμαστε μικροσκοπικές, οι μικρότερες στον κόσμο», ανέφεραν σε μια ανακοίνωση που γράφτηκε από την προοτική της Άντζελας, μιας Μαλαισιανής αρκούδας. 

Υπάλληλος του ζωολογικού κήπου δήλωσε στον Guardian ότι θα οργανώνονταν επισκέψεις δημοσιογράφων τη Δευτέρα για να δουν τις αρκούδες.  Σημειώνεται ότι  οι αρκούδες τη Μαλαισίας έχουν το μέγεθος μεγάλων σκύλων. Όρθιες έχουν ύψος 1,3 μέτρα, λιγότερο από το μισό των γκρίζων αρκούδων.  

αρκούδαειδήσεις τώραζωολογικός κήποςΚίνα