Κόσμος|01.08.2023 19:54

Ασύλληπτη ληστεία σε πολυτελές κοσμηματοπωλείο του Παρισιού: Έκλεψαν κοσμήματα αξίας… 15 εκατ. ευρώ

Newsroom

Ένοπλη ληστεία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, σε ένα κοσμηματοπωλείο της αλυσίδας Piaget στο κέντρο του Παρισιού, με τους δράστες να φεύγουν με κοσμήματα αξία έως 15 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε η εισαγγελία της πόλης.

Οι ληστές έβαλαν στο στόχαστρο το κατάστημα στην Rue de la Paix, λίγα βήματα μακριά από την Place de Vendome, ανέφερε η εισαγγελία, προσθέτοντας ότι διεξάγεται έρευνα. «Μπήκαν ήρεμα στο κατάστημα Piaget και στη συνέχεια απείλησαν το προσωπικό με ένα όπλο με σιγαστήρα στην κάννη. Όλοι στο πίσω μέρος του καταστήματος αναγκάστηκαν να πέσουν στο έδαφος και στη συνέχεια οι ληστές ανάγκασαν ένα μέλος του προσωπικού να ανοίξει τις βιτρίνες και ένα μπαούλο όπου φυλάσσονται μερικά από τα πιο ακριβά κομμάτια», σημείωσε η εισαγγελία και συνέχισε:

«Μόλις πήραν αρκετά κοσμήματα, οι ληστές διέφυγαν με τα πόδια και στη συνέχεια πιθανόν να επιβιβάστηκαν σε δίκυκλα σε κοντινή απόσταση».

Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έκτοτε έρευνα για «ένοπλη ληστεία από οργανωμένη συμμορία» και «απαγωγή».

Η Piaget, η ελβετική εταιρεία κατασκευής πολυτελών ρολογιών και κοσμημάτων, ιδρύθηκε το 1874 από τον Georges Piaget στο χωριό La Cote-aux-Fees. Τα ρολόγια της, καθώς και άλλα είδη πολυτελείας, έχουν τιμές που μπορεί να φτάσουν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Είναι θυγατρική του ομίλου Richemont, στον οποίο ανήκουν επίσης πολλές άλλες εταιρείες ειδών πολυτελείας, όπως οι Cartier, Baume and Mercier, Chloe και Van Cleef and Arpels. Η επιδρομή είναι η τελευταία σε μια μακρά σειρά επιδρομών που πραγματοποιούνται από εγκληματίες στο κέντρο του Παρισιού.

ληστείαένοπλη ληστείαειδήσεις τώραΠαρίσι