Κόσμος|02.08.2023 22:48

Λήξη συναγερμού στο Καπιτώλιο: Δεν βρήκε ένοπλο η αστυνομία και δεν υπήρξε τραυματισμός

Newsroom

Η αστυνομία δεν βρήκε κανένα δράστη και κανέναν τραυματία μετά από αναφορές για πιθανό ενεργό δράστη στο συγκρότημα του Καπιτωλίου των ΗΠΑ την Τετάρτη, μετά από μια πιθανή «κακή κλήση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσινγκτον Χιου Κάριου.

«Έγινε μια κλήση για ένοπλο. Φαίνεται ότι πρόκειται για κακό τηλεφώνημα. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και δεν εντοπίστηκε ο δράστης», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, η αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ κάλεσε τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στα κτίρια γραφείων της Γερουσίας να προφυλαχθούν.

Η αμερικανική Γερουσία βρισκόταν σε θερινή ανάπαυλα και οι περισσότεροι νομοθέτες δεν βρίσκονταν στην Ουάσινγκτον. Ωστόσο, τα γραφεία του Κογκρέσου διατηρούν ένα ελάχιστο προσωπικό στο χώρο. Συνήθως υπάρχουν επίσης δεκάδες εργαζόμενοι που στελεχώνουν τις καφετέριες και τα καφενεία της Γερουσίας, τα πόστα ασφαλείας και εργάζονται για τη συντήρηση των κτιρίων, καθώς και τουρίστες στο Καπιτώλιο.

Ένας υπάλληλος της Γερουσίας δήλωσε ότι ενώ το ίδιο το κτίριο του Καπιτωλίου δεν ήταν στο υψηλότερο επίπεδο αποκλεισμού, η αστυνομία συνέστησε σε όλους τους εργαζόμενους εκεί να παραμείνουν στα γραφεία τους.

ένοπλοςΓερουσίαΚαπιτώλιοειδήσεις τώρα