Κόσμος|03.08.2023 18:20

Στα άκρα η κόντρα: Μήνυση της Μελόνι για συκοφαντική δυσφήμιση στον Μπράιαν Μόλκο

Newsroom

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι μηνύει τον τραγουδιστή των Placebo Μπράιαν Μόλκο για συκοφαντική δυσφήμιση, αφού την αποκάλεσε φασίστρια και ρατσίστρια κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Τορίνο τον περασμένο μήνα, αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η Μελόνι δεν έχει σχολιάσει δημόσια το θέμα, αν και το BBC έχει προσεγγίσει την ομάδα της για μια αντίδραση.Βίντεο από τη συναυλία των Placebo που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον Μόλκο να φωνάζει μια βρισιά για την πρωθυπουργό και να συνεχίζει με τις λέξεις φασίστρια και ρατσίστρια.

Λίγες ημέρες αργότερα, πηγές δήλωσαν στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι οι εισαγγελείς του Τορίνο ξεκίνησαν έρευνα για το περιστατικό για «δυσφήμιση [δημόσιων] θεσμών».

Η Μελόνι είναι επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Αδελφοί της Ιταλίας και ηγείται της πιο δεξιάς κυβέρνησης της Ιταλίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχει καταθέσει αγωγές δυσφήμισης στο παρελθόν. Πέρυσι, κίνησε δικαστική διαδικασία για βαριά ποινική δυσφήμιση κατά των συντακτών της εφημερίδας Domani.

ειδήσεις τώραPlaceboμήνυσηΤζόρτζια Μελόνισυκοφαντική δυσφήμιση